AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hűtőmodul választása.

Hűtőmodul a neve az autó hűtőrendszerének egyik legfontosabb és legnagyobb elemének, a hőcserélőnek és a hozzá kapcsolódó ventilátornak, illetve a működésüket szabályozó alkatrészeknek.

A hűtőmodul működése

Az autókban használatos hűtőrendszerekben a hűtőmodul feladata a motorban keletkezett hőtől felmelegedett hűtővízzel érkezett hőmennyiség elvezetése és átadása a külső levegőnek. Ehhez hőcserélő radiátorokat használnak, amelyek a lehető legnagyobb felületet biztosítják a meleg víz és a hidegebb levegő találkozáshoz, a hőcseréhez.


Keresse meg autójához megfelelő hűtőmodul:


A hőcserélő körül felmelegedett levegőt alapesetben maga az autó sebessége miatt áramló levegő vezeti el. Álló autónál, vagy amikor a hűtővíz és a levegő közötti hőkülönbség kicsi, akkor szükség van a ventilátor segítségére, amely eltávolítja a felmelegedett levegőt. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Autó hűtőmodul

A hűtőmodul meghibásodása

A hűtőmodul leggyakrabban két helyen szokott meghibásodni. Vagy a radiátor sérül meg és engedni kezdi a hűtővizet, vagy a ventilátor hibásodik meg és nem forgatja a lapátokat. A hőcserélő azért szokott ereszteni, mert külső mechanikus sérülés éri, vagy a belsejében a hűtőfolyadék hatására korrózió lép fel. A ventilátor, amelyet egy villanymotor hajt, általában elektromos sokkot szokott elszenvedni, rövidzárlat éri, vagy ugyancsak sérülés, egyéb szennyezés hatására az elektronika mondja fel a szolgálatot. A hűtőmodul két eleme erősen és véglegesen egybe van építve, ezért általában egyikük súlyos meghibásodása az egész modul cseréjét követeli meg.