AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fűtőradiátor választása.

Autóradiátor vagy más néven autó fűtőradiátor. Nem nehéz kitalálni, hogy ha autó fűtés kell a kényelemhez, akkor bizony jórészt erre az alkatrészre hagyatkozunk. Az autóradiátor egy rendszert alkot az autó hűtőrendszerével, mivel onnan kapja a meleget.

A motor felmelegíti a hűtővizét, az pedig a hőt a fűtőradiátor szánára adja át.

A fűtőradiátor a fűtőmotor segítségével juttatja a meleg levegőt az utastérbe. Nem is árt a fentiek miatt megfontolni egy autó fűtéséért felelős radiátorjavítás lehetőségét még a tél beállta előtt, ha a fűtőradiátor meghibásodott és a nyári melegben vagy a tűrhető ősszel elmulasztottuk a javítást.


Keresse meg autójához megfelelő fűtőraidátort:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az autók fűtőtestét szinte mindig a műszerfal alatt helyezik el, ami persze érthető, mert a motortér elég zsúfolt és a hőcserét is megzavarná a túl forró környezet. (A fűtőblokk része a klíma egység is.) Ezért az autóradiátor javítás alkalmával többnyire ki kell szerelni a műszerfalat is, már csak ezért sem ajánlott házilagos megoldással próbálkozni, hacsak nem vagyunk magunk is profi autószerelők. Tekintse meg kapcsolódó termékeinket is!

A fűtőradiátor javítás gyakran a klímarendszer megbontásával jár.

Autó Fűtőradiátor

Ezért célszerű ilyenkor a beltéri klímaegység tisztítását is elvégezni. Elkerülhetetlen egy fűtőradiátor cseréje, ha a benne futó csövek teljesen elzáródtak a vízkőtől. Ha azonban a gyakran gondokat okozó vízkő vagy a kosz még nem tömítette el teljesen az autóradiátort, megoldás lehet a koszos fűtőradiátor tisztítása is. A tanulság, hogy a vízkőtelenítéssel nem szabad megvárni, amíg elkerülhetetlenné válik a drágább megoldás. Javításának része lehet a műanyag vízzsák hegesztése is, ha még nem öregedett el túlságosan. Autóradiátor éppen úgy sokféle van, a gépkocsik típusához alkalmazkodva, mint azt a többi alkatrésznél megszokhattuk. Ezért a webáruházban keresve a megfelelő alkatrészt, autó típus szerint is kutakodhatunk, mondjuk beütve azt, hogy lada fűtőradiátor.