AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fűtésszabályzó bowden választása.

Fűtésszabályzó bowden segítségével nyithatók meg az autó fűtési rendszerében a levegőt terelő zárszelvények, tehetők szabaddá a fűtéscsövek nyílásai, hogy a meleg levegő a kívánt helyre tudjon áramolni.

 

A fűtésszabályzó bowden is egy bowden

 

A fűtésszabályzó bowden csak abban különbözik a többi bowdentől, hogy ezt a fűtési rendszerben használjuk. Ettől függetlenül minden vonatkozik erre is, ami minden más hasonló huzalra, bowdenre. Vagyis: a fűtésszabályzó bowdennek is a szakadás a legnagyobb ellensége. Ha elszakad, olyan, mintha nem is lenne és ami ugyancsak fontos, általában nem is lehet a szakadást egyszerűen „összevarrni”, hanem új huzal után kell néznünk. 


Keresse meg autójához megfelelő fűtésszabályzó bowdent:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez azért van így, mert a fűtésszabályozó bowden is extrém mechanikus igénybevételnek van kitéve. Egyszerűbben fogalmazva, nagy távolságban kell nagy erőket közvetítenie.

 

A fűtésszabályozó bowden használata

 

Fűtésszabályzó bowdenA fűtésszabályozó bowden használata nagyon egyszerű. Az egyik végét valamilyen karral, tehát egy egyszerű emelővel mozgásba hozzuk, minek következtében a huzal másik vége is ugyanannyit mozdul el. Nem feltétlenül ugyanabba az irányba és a huzal sem kell, hogy egyenes pálya mentén haladjon. Viszont, minél több irányváltoztatás van a bowden útjában, annál nagyobb erő kell a használatához és annál könnyebben hibásodik is meg. Ha nem is szakad el, megnyúlhat, meglazulhat. Ennek kiigazítására a bowdenek végpontjain lehetőség nyílik a bowden hosszának és feszességének a beállítására. A megfelelő feszességű fűtésszabályozó bowden tovább tart.