AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fűtéscső tömítés választása.

Fűtéscső tömítés alkalmazásával lehet az autóban kígyózó fűtéscsövek csatlakozásait úgy megoldani, hogy azok mentén se illanjon el a csőben áramló hőszállító közeg, mert ellenkező esetben az egész fűtés összeomlik.

 

A fűtéscső tömítés szerepe

 

A fűtéscső tömítések szerepe az autóknál látszólag semmiben sem különbözik a többi hasonló tömítéstől. Akkor mégis miben más egy autóban használt fűtéscső tömítés egy központi fűtésnél alkalmazott tömítéstől? Természetesen mindjárt abban, hogy ezeknek a csöveknek az anyaga nem fém, hanem főleg műanyag vagy gumi. Nyilván nem kis mértékben azért, hogy a jármű minél könnyebb legyen. Abban is mások ezek a tömítések, hogy itt sokkal magasabb hőmérséklet is elő tud fordulni, mint az otthoni fűtési rendszerben....


Keresse meg autójához megfelelő fűtéscső tömítést:


...hiszen egy robbanó motorban nem 70 fok Celsius a hőmérséklet, továbbá ezek a csövek nem csak földrengés esetén mozdulnak meg, hanem annyiszor, ahányszor az autót beindítják.

 

A fűtéscső tömítés minősége

 

Fűtéscső az autóbanA fűtéscső tömítésnek a magas hőmérséklet és az autókra jellemző rezgések mellett kell ellátnia a funkcióját. Olyan pontosan kell zárnia, hogy a forró levegő, amely nagyobb nyomással áramlik benne, a kötési és csatlakozási pontoknál ne tudjon megszökni. Azt is állnia kell ennek a tömítésnek, hogy egy nap leforgása alatt akár 100 fok Celsius hőkülönbség is bekövetkezhet benne. Működés közben forró levegő áramlik a csőben, míg a téli éjszakában, a ház előtt akár mínusz 20 fok Celsiusra is lehűlhet. Az nem fordulhat elő, hogy ennek következtében másnap reggel a motor indítása után a fűtéscső tömítés hibásan funkcionál. Ha mégis, cseréljük újra!