AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fűtés relé választása.

Fűtés relé irányítja az autók fűtési rendszerét, amikor adott hőmérséklet mellett ki- vagy bekapcsolja a fűtést, ami annyit jelent, hogy bekapcsolja vagy kikapcsolja a motor hőjét szállító szivattyút.

 

Fűtés relé nélkül nem megy

 

A fűtés relé szerepe nagyon leegyszerűsítve annyi, hogy kapcsolatot teremt a fűtést vezérlő elektronika és fűtést szolgáló levegő áramlását befolyásoló szivattyú, illetve a levegő útjában álló szelepek között. A fűtés relé tehát általános esetben egy termosztátból, hőkapcsolóból kap utasítást a hőszivattyú, vagy légszivattyú bekapcsolására...


Keresse meg autójához megfelelő fűtés relét:


...és arra, hogy a levegő útjában álló záró szelepeket megnyissa. A reléknél általában a vezérlést szolgáló és a berendezések ki- be kapcsolását lehetővé tevő két áramkör egymástól el van határolva.

 

A fűtés relé cseréje

 

Autó Fűtés reléA fűtés relé egy nem kifejezetten egyszerű, de nem is high-tech berendezés. A leggyakrabban elektromos hiba következtében romlik el, és mivel egy elég komplett alkarészről van szó, szinte mindig a cseréje az egyetlen megoldás. A fűtés relé úgy van tervezve és gyártva, hogy maga az elektromos belső szerkezete teljesen védve legyen a külső nedvességtől, szennyeződéstől, minden vegyi hatástól, ezért nem szerelhető szét. Erre szükség is van, mert az autó egyéb elektromos alkatrészeihez hasonlóan a relék is extrém igénybevételnek vannak kitéve.