AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Előtét ellenállás választása.

Előtét ellenállás széles kínálata autójához, kedvezményes árakon. Vásároljon minőségi autóalkatrészeket és autós termékeket olcsón, szakértőktől.

Klímaventilátor előtét ellenállás az autó fűtő-hűtő rendszerében

Az előtét ellenállás szerepe gyakorlatilag védelmi jellegű, erősíti az autóvillamossági rendszerek biztonságos működését. Akkor ugyanis, ha egy berendezés, vagy annak egy része csak korlátozott nagyságú áram felvételét engedi meg, az átfolyó áram előtét-ellenállás segítségével csökkenthető.


Keresse meg autójához megfelelő előtét ellenállást:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az előtét ellenállás anyaga és felépítése gyártmányonként eltérő. Van például a ledes előtét ellenállás, de léteznek úgynevezett fémréteg- vagy huzalellenállások is. Egy berendezéshez csak egy adott típusú és kapacitású előtét ellenállás alkalmazható. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az előtét ellenállás csere szakembert igényel.

Előtét ellenállás

Miután számos esetben szükséges lehet kiszámolni az előtét-ellenálláson fellépő feszültségeséshez tartozó teljesítményt is. Ha szükséges, a szakemberek több darab ellenállás soros vagy párhuzamos kapcsolásával oszthatják el a teljesítményt az előtét-ellenállásokon. Az előtét ellenállás ára természetesen, típusonként és gyártmányonként eltérő. Az előtét ellenállás ár azonban általában nem olyan magas, hogy megérje rosszabb minőséget választani. Egyesek házilag kísérleteznek az előtét ellenállás javításával, ám az előtét ellenállás javítás általában ilyenkor nem jár sikerrel. De, ha látszólag sikeres is az előtét ellenállás javítás, később sokba kerülhet a próbálkozás, mert egy rossz előtét ellenállás miatt drága elektromos, illetve elektronikus berendezések mehetnek tönkre az autóban.