AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Állófűtés izzítógyertya választása.

Állófűtés izzítógyertya pont ugyanazt a szerepet játssza a fűtésnél, mint az autó motorjánál használatos gyújtógyertya: begyújtja az állófűtés kazánjának égésterében lévő üzemanyagot.

Az állófűtés szerepe

Az állófűtés egy kályha az autóban. Arra használják, hogy még az autó elindítása előtt felfűtsék vele az utasteret. Lehet gázolajos vagy benzintüzelésű, attól függően, hogy az autó dízel, vagy benzinbotorral van-e felszerelve. Ennek a kis kazánnak van égőtere, víztere, ventilátoros szellőzése, izzítógyertyája is, ami időnként meghibásodik és cserére szorul.


Keresse meg autójához megfelelő állófűtés izzítógyertyát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az állófűtés utólag is beépíthető az autóba. Használatával, azzal, hogy a hűtőfolyadékot felmelegítjük a motor indítása előtt, nem csak a komfort nő, de így a motort is megvédjük a hidegindítás traumájától. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Állófűtés izzítógyertya

Az állófűtés utólagos beszerelése

Az átlagosan három kiló körüli, cipődoboz méretű, 4-5 kW fűtőteljesítményre képes öntött alumínium házas szerkezetet a hűtővíz körébe kötik be – az autó és az állófűtés típusától függően – különböző helyekre. Leggyakrabban a motortérbe kerül, általában valamelyik sárvédő belső oldalára, de előfordul – főként kombiknál – hogy csak a csomagtér sarkában jut neki hely. A szerkezet agya a vezérlőelektronika, amit a kályha tetejének műanyag burkolata alá helyeznek el. Az elektronikus központ az állófűtést a műszerfalra szerelt vezérlőpanellel vagy távvezérléssel működteti.