AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szerszámok választása.


Az autófűtés, valamint a klíma manapság már alapvető kiegészítő egy személyautóban. Ezek, mint minden alkatrész, meghibásodnak. Javításuknál érdemes az erre szánt szerszámokat használni.

Autófűtés szerszámok

Az utastér fűtése, elengedhetetlen része a gépkocsinak, főleg a téli hidegekben. Ez nélkül az utazás kellemetlen lehet. A fűtéssel együtt, gondolnunk kell a hűtésre is. Az klíma előnyei, hogy a legnagyobb melegekben is, kellemes hűvös hőmérséklet van az utastérben, mely enyhíti a fáradságérzetet és növeli a koncentrálóképességet. Ezek mellett csökkenti a beáramló levegő páratartalmát, megakadályozza a páralecsapódást, így megfelelőek maradnak a látási viszonyok. Az autó hűtőrendszerének szerelésére, különböző szerszámok állnak rendelkezésünkre, melyekkel megakadályozhatjuk az alkatrészek esetleges károsodását, valamint könnyebb és gyorsabb munkát tudunk végezni.


Keresse meg az autójához megfelelő gyújtás szerszámokat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Autó hűtőrendszer szerszámok

Az autó hűtőrendszerének szerszámjai közt megtalálható a vízcső bilincsfogó, mely a vízpumpa szétszereléséhez nyújt segítséget. Ezzel a vízhűtő alsó, vastag csövén kell leoldani a bilincset, majd le kell húzni a hűtő alsó cső-csonkjáról. Ezt helyettesíthetjük dugókulccsal, mely lehet racsnis kulcs, irányváltós, vagy gyors-kioldós. Alkalmas fém vagy műanyag önbehúzó bilincsekhez. A tömlőelszorító csipesz használható a nehezen elérhető helyeken. Megóvja a tömlőt a károsodástól. A hűtőventilátor kuplungok szétszerelése, nem egyszerű, mivel a kuplung egybe van építve a motor hűtőventilátorának meghajtásával. A meghajtást a vízpumpát forgató tengelytől kapja. Itt lehetséges, hogy egyszerre több alkatrészt is szerelni, vagy rátartani kell. Az erre alkalmas szerszámok, a kuplung rögzítő kulcsok, csavarkulcsok – a kuplung ventilátorokhoz, tartó rúd – a kuplung cseréhez, univerzális ékszíj kulcsok.