AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Megszakító választása.


Megszakító segítségével hozzuk létre a motor gyújtószerkezetében a szükséges nagy, 15-18 ezer voltos feszültséget, amire a gyújtógyertyákban az üzemanyagot meggyújtó szikra létrehozásához van szükség.

A megszakító működése

A gyújtótekercsen átfolyó primer áram egy tekercs vasmagjában mágneses mezőt hoz létre. Ha a megszakító a primer áramkört megszakítja, az áram megszűnésével együtt a mágneses mező is megszűnik és a sokmenetű szekunder tekercsben nagy feszültség (15-18 ezer volt) jön létre.


Keresse meg autójához megfelelő megszakítót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez az úgy nevezett elosztóba kerül, ahol a forgó elosztókar az éppen szükséges gyújtógyertya elektródjára irányítja az áramot. A gyújtógyertya szikraközén elektromos áramív, szikra jön létre, ami begyújtja a hengerbe sűrített levegő-üzemanyag keveréket. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A megszakító meghibásodása

A megszakító az autó gyújtószerkezetének egyik leginkább igénybe vett alkatrésze. Ennek bizonyítására csak néhány adat: 800-as alapjárati fordulatszám mellett a megszakító 2400 megszakítást végez egy perc alatt, vagyis 40-et másodpercenként. A korszerű nyomtatott áramkörrel vezérelt megszakítóknál az alkarész tényleges igénybevétele lényegesen kisebb és ezen keresztül élettartama sokkal hosszabb, a meghibásodás is ritkább. Az ebben a rendszerben folyó alacsony feszültségű árammal kapcsolatos hibaszázalék is alacsonyabb, mint a hagyományos megszakítónál.