AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Izzító relé választása.


Izzító relé vezérelte utánizzítás teszi lehetővé a dízelmotoroknál, hogy a gépkocsi indulásakor is megfelelő legyen az égéstér hőmérséklete. A dízelmotorok működéséhez ugyanis az összesűrített levegőnek annyira fel kell melegednie, hogy a befecskendezett gázolaj meggyulladjon.

Hideg motor esetén a hőmérséklet nem elegendő a motor indításához, ilyenkor kap főszerepet az izzító relé.

Izzító relé hiba következtében a hideg motor nehezen indul. Mivel az izzító relé nem indítja be az előmelegítést, ami az izzító gyertyák feladata. Persze a rossz indulás hidegben visszavezethető lehet akár az akkumulátor gyengeségére is. Azt is tudni kell, hogy az izzító relé hiba nem egyedül a dízel üzemű járművek sajátja.


Keresse meg autójához megfelelő izzító relét:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hideg indítást elősegítő előmelegítő rendszer ugyanis benzines motorokban is van. Tehát az izzító relé üzemelésére ott is oda kell figyelni. Az izzító relé javítását is szakszervizre érdemes bízni. Azt ugyanis nem egyszerű megállapítani, hogy ha hideg indításnál problémáink vannak, mi is az ok valójában. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Izzító relé javítása vagy cseréje.

Lehet, hogy tényleg elengedhetetlen az izzító relé javítása, de az is gyakran fordul elő, hogy magukkal az izzító gyertyákkal van baj. Sőt, az sem kizárt, hogy csak egy vagy két gyertya hibás, ami elég az indítási problémákhoz. Természetesen izzító relé hiba esetén a leggyakoribb az izzító relé csere. Amikor a szervizben sikerül megállapítani, hogy az izzító relé hibásodott meg, és nincs más megoldás, csak az izzító relé csere, akkor azért érdemes átfutni néhány alkatrész webáruház oldalait, és utánanézni, hol a legolcsóbb az izzító relé megvásárlása. Az persze tartsuk szem előtt, hogy az izzító relé is márka-, sőt, típusspecifikus alkatrész, vagyis egy Volkswagen Golf hoz Golf izzító relé, egy Opel Vectrához Opel Vectra izzító relé tartozik. Szerencsére az alkatrész webáruházak jól áttekinthetőek, ezért könnyen megtalálható a kocsinkhoz szükséges izzító relé.