AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Izzítás ellenőrző választása.


Az izzítás arról gondoskodik az autók motorjaiban, hogy a hengerben lévő keverék begyulladjon, így át tudja adni az energiát, tehát izzítás nélkül igazából el sem tud indulni az autó. Az izzítás nem egy bonyolult eljárás, csak egy szikra létrehozására van szükség, így egy elektromos ív jön létre a két elektróda között a gyújtógyertyában, és így az izzógyertya elkezd majd izzani a megfelelő hőfokon, tehát elindul az autó is.

Az izzítás ellenőrző fontossága

Az izzítás ellenőrző minden autóban elengedhetetlen alkatrész, hiszen a nevében is benne van, ez az ami ellenőrzi, hogy az izzítás sikeres volt-e. Izzítás ellenőrzőt minden autótípushoz kapni lehet a legjobb alkatrész webáruházakban, autós boltokban, illetve autószervizekben is, de a cseréjét mindenféleképpen egy szerelő végezze el, hiszen ehhez szakértelem szükséges, főleg, mivel az izzítás az autó egyik legfontosabb része, tehát muszáj mindennek a helyén lennie. Amikor az izzítás ellenőrzőről van szó, érdemesebb egy drágábbat választani, hiszen az sokkal nagyobb élettartamú lesz és a prémium minőséget meg kell fizetni, hiszen a biztonságról van szó.


Keresse meg az autójához megfelelő izzitás ellenőrzőt:


Az izzítás folyamata

Miután megvolt a szikra, az majd több ezer hőfokra fog fölmelegedni, így azonnal meggyullad a levegő, illetve az üzemanyag keveréke tehát mozgásba jön a dugattyú a hengerben. Az izzításnál nemcsak az izzítás ellenőrzőre van szükség, hanem más alkatrészekre is, mivel ezek biztosítják azt, hogy az izzó hő a megfelelő időben jöjjön létre, és az is biztosítani kell, hogy az akkumulátorból jövő áram nagyfeszültségű áramként haladjon át a középelektródákba. Az áram ezek után átmegy a gyújtógyertya testelektródjába és ez jelenti magát a szikrát, és indítja el az izzást, valamint az autót. Az izzításhoz tehát mindenképpen szükség van egy izzítás ellenőrzőre is, amit manapság már kedvező áron megvásárolhat.