AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyújtógyertya pipa választása.


Gyújtógyertya pipa szolgál az akkumulátortól érkező, a gyújtógyertya működéséhez szüksége nagy feszültségű elektromos áram biztonságos átadásáról gyújtógyertyának. Jó vezető képességgel és szigetelő tulajdonsággal kell rendelkeznie.

A gyújtógyertya működése

A gyújtógyertya a motor hengerfejébe van becsavarva. A motorból kiálló végéhez (tüske) csatlakozik a gyújtógyertya pipa, ami a gyertyát a gyújtási rendszer nagyfeszültségű kábelével köti össze. A gyertyának az égéstér felőli végén vannak az elektródák.


Keresse meg autójához megfelelő Gyújtógyertya pipát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A gyertya egy olyan áramkört hoz létre, amelynek egyetlen „szakadása” a gyertyahézag. A gyújtás időpontjában a gyújtókábelen megjelenő 25-50 KV-os feszültség megfelelő gyertyahézag esetén a testelektródán át elektromos ív formájában sül ki. Ez a szikra, ami a megfelelő időpontban és helyen begyújtja az üzemanyagot. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A gyújtógyertya pipa szerepe

A gyújtógyertya pipa tehát a gyújtókábel és a gyertya biztonságos kapcsolatának megteremtését és fenntartását szolgálja. Ez azt jelenti, hogy egyrészt állnia kell a magas feszültség következményeit, el kell szigetelnie a gyertya tüskéjét a környezetétől, meg kell akadályozni, hogy bármilyen zavaró körülmény hatással legyen a gyertyára, tehát például el kell zárnia a párától és a víztől. Közben olyan szilárd kötést kell fenntartania a gyertyával, ami az állandóan rezgés és a környezet magas hőmérséklete ellenére sem szakad meg.