AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyújtáskapcsoló kulcsos rész választása.


Gyújtáskapcsoló kulcsos rész a neve a gyújtáskapcsoló azon részének, amely a zárszerkezetből és a bele illő kulcsból áll. Ez a gyújtáskapcsoló kódolása. A zár oldásával lép csak működésbe a gyújtáskapcsoló.

Az autót a gyújtáskapcsoló indítja el, ehhez azonban kulcs kell

Az autók robbanó motorjainak működéséhez, a hengerekben összekevert levegő és üzemanyag keveréket be kell gyújtani. A gyújtás működése egy öngerjesztő folyamat, vagyis a működő motor energiája és vezérlése automatikusan gondolkodik a soron következő gyújtásról.


Keresse meg autójához megfelelő Gyújtáskapcsoló kulcsos részt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez tehát megy magától. A motor elindítása, az első ütem beindítása azonban ennél bonyolultabb. A dugattyú első megmozdításához, az üzemanyag beszívásához, sűrítéséhez az első alkalommal külső erő, az önindító motor, vagy az autózás őskorában a kurblinak nevezett vasrúd volt a megoldás. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A gyújtáskapcsoló az önindító motort indíja be

A gyújtáskapcsoló kulcsos rész szerepe tehát az, hogy csak olyan valaki tudja beindítani az önindító motort és vele az autót, akinek kulcsa van hozzá. Ezért a gyújtáskapcsoló kulcsos résztől pont ugyanazt várjuk el, amit a lakáskulcstól, vagy a széfünk kulcsától. Azt, hogy ne lehessen könnyen hamisítani, másolni, hogy a zárral együtt a lehető leghosszabb ideig hibátlanul működjön. Ha mégis elromolna, a kulcs beszorulna, vagy érintkezési- esetleg más hiba miatt nem indítaná a motort, természetesen cserére szorul. Ebben az esetben – nem kell mondani -, hogy mielőbb újat kell beszerezni, mert a gyújtáskapcsoló kulcsos rész nélkül nem használható biztonságosan az autónk.