AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyújtáskábel csatlakozók választása.


A gyújtáskábel csatlakozók az évek során oxidálódnak, a csatlakozások átmeneti ellenállásai növekednek, ezért ajánlatos az időnkénti cseréjük.

A gyújtáskábel csatlakozók vásárlása

A gyújtáskábel csatlakozó sarukat présszerszámmal rögzítik a méretre vágott kábelekre. Ezekhez a sarukhoz csatlakoztatják a különböző kialakítású gyertya-, elosztó csatlakozót és elosztógumikat. A csatlakozók és a gyertyapipák a kábelről levehetőek, így ezek cseréje is lehetséges. A kábel végződése és hossza típusnak megfelelően változik. Vásárlásnál érdemes az eredetit figyelembe venni és összehasonlítani a kiválasztott termékkel. A hibás, sérült vagy elöregedett gyújtókábelek vagy azok csatlakozói, a gépjármű fogyasztását megnövelik, mivel a gyújtás energiája nem megfelelően jut el a gyertyához, így a motor teljesítménye is csökkeni fog. Ezek a meghibásodások sokszor szemmel nem láthatóak, nehéz észrevenni. Ha hibát észlel a motor működésében, nézze meg a gyertyapipa és az elosztó csatlakozókat. Ha a csatlakozás laza, azon a helyen szürkés-zöldes rézoxid, esetleg rozsda található. Ilyen esetben a csatlakozót vagy az egész kábelt ki kell cserélni.


Keresse meg az autójához megfelelő gyújtáskábel csatlakozót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Gyújtáskábel csatlakozó alkatrész

A gyújtáskábel csatlakozóknál figyelembe kell venni, hogy ellenállásos- vagy ellenállás nélküli kábelhez vásároljuk. Az ellenállásos vezetővel gyártott (szénszálas, ellenállás huzalos) kábelek végére sárgaréz vagy acél sarukat kell szerelni, amely tökéletesen csatlakoznak a gyertyához, osztófedélhez, trafóhoz. A zavarszűrű ellenállást a csatlakozókba nem kell beépíteni, mivel a kábel már tartalmazza. Az ellenállás nélküli gyújtókábelek rézvezetősek. Ezekhez a kábelekhez zavarszűrővel szerelt csatlakozókat kell használni. Öt különböző típusú saru közül választhatunk. Ezek általában bonthatóak, így roncsolás nélkül szerelhetőek.