AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyújtáskábel választása.

Gyújtáskábel köti össze az autó gyújtószerkezetében a gyújtástrafót a gyújtógyertyával, ha olyan megoldást alkalmaznak, ahol a szekunder körben a nagyfeszültséget egy trafóval állítják elő valamennyi henger számára. Webáruházunkban nem csak gyújtáskábel, de számos egyéb autó gyújtás, izzítás autóalkatrészek is megtalálhatóak, válogasson mind közül!

A gyújtáskábel szerepe

A gyújtáskábel tehát igen nagy feszültséget szállít a trafótól az egyes gyújtógyertyákhoz. A régebbi típusoknál még PVC volt a több rézeret tartalmazó kábelen a szigetelő réteg. Ezeknek a szigeteléseknek az átütési szilárdsága mindössze 15-20 kV, tartós hőterhelhetőségük 105 C fok volt (legfeljebb 1 órás üzemnél: maximum 120 C fok). 


Keresse meg az autójához megfelelő gyújtáskábel alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A korszerű szilikon szigetelésű kábelek sokkal nagyobb igénybevételnek is megfelelnek, átütési szilárdságuk elérheti a 40 kV-ot is. A rézszálak helyett ma már szénszálakat alkalmaznak. 

Gyújtáskábel

A gyújtáskábel strapabírósága

Mivel a gyújtáskábel a motorban működik nagy hőingadozásnak van kitéve. Tűrőképessége a – 60 fok C-tól egészen a + 200 fokig terjed. Szinte teljesen érzéketlen a vegyi anyagokra és jó ellenáll az erős mechanikai hatásoknak is. A már említett szigetelés rendkívüli minősége nem csak attól óvja meg a kábelt, hogy a nagy feszültség átüssön és az áram útja félrecsússzon, ne a gyertyákhoz irányuljon, hanem biztosítja a zavarszűrést is, mivel a gyors egymásután létrejövő nagyfeszültségű kisülések zavarnák az egyéb elektromos berendezések működését.