AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyújtáselosztó vákumdob választása.


Gyújtáselosztó vákumdob szabályozza az EGR szelepekkel felszerelt befecskendező rendszerekben a kipufogógáz visszaáramoltatását az égéstérbe, ami a motor hatékonyságát és a környezet kímélését szolgálja.

A gyújtáselosztó vákumdob működése

A gyújtáselosztó vákumdob a motor terhelésétől függően kialakuló és szüntelenül változó nyomásviszonyoknak megfelelően szabályozza folyamatosan a gázok visszaáramlását. Ezt a vákumdobos megoldást csak olyan EGR szeleppel felszerelt befecskendezőt tartalmazó motoroknál szokták alkalmazni, ...


Keresse meg autójához megfelelő gyújtáselosztó vákumdobot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ahol a kipufogógáz visszaáramoltatását az égéstérbe úgy oldják meg, hogy a kipufogó és a szívó szelepet részben egybenyitják, illetve egy speciális pneumatikus szeleppel egybekötik, mégpedig magán az égéstéren belül. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A gyújtáselosztó vákuumdob meghibásodásai

A gyújtáselosztó vákuumdob meghibásodása a motor rossz hatékonyságú működéséhez vezethet. Az igaz ugyan, hogy az EGR szelep működéséhez elengedhetetlen gyújtáselosztó vákumdob feleslegessé válhat, ha az EGR szelepet kiiktatjuk, vagy az egyszerűen eltömődik és nem működik, ugyanis a motor így is működőképes marad. Csakhogy ebben az esetben az EGR vezérlés minden előnyéről le kell mondanunk. Ezért az igazán bölcs megoldás az, ha a meghibásodott gyújtáselosztó vákuumdobot egyszerűen lecseréljük egy újra.