AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyújtáselosztó rotor választása.


Gyújtáselosztó rotor autójához kedvező árakon, kiváló minőségű gyártóktól vásárolható a Kovács Autóalkatrész kínálatában. Tudjon meg többet a gyújtás elosztó rotor működéséről, hibáiról és győződjön meg kedvezményes árainkról.

Gyújtáselosztó rotor működésének és funkciójának ismertetése

Gyújtáselosztó rotor – ez bizony, a fedél mellett, a gyújtáselosztó rendszer egyik leggyakrabban elhasználódó alkatrésze. Ezért aztán az autógyárak elő is szokták írni, hogy meghatározott teljesítmény, jellemzően 50 ezer kilométer után cseréljük le.


Keresse meg autójához megfelelő gyújtáselosztó rotort:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A gyújtás látszólag egyszerű feladat, csak létre kell hozni egy olyan szikrát, vagyis elektromos ívet (erre való a gyújtógyertya), amely meggyújtja a benzinmotor hengerterében összesűrített keveréket. A bonyodalmak ott kezdődnek, hogy persze szabályozni kell, mikor és melyik hengerben jöjjön létre éppen egy szikra. Erre való a gyújtáselosztó rendszer, aminek mozgó és ezért kopó alkatésze a rotor. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Gyújtáselosztó rotor hiba

A gyújtáselosztó rotor hibája is okozhat rángatást, persze ezt a jelenséget más is előidézheti. Ha a rotor régi, beéghetett, azaz égett, kopott érintkezőket láthatunk benne és ezért megnőhetett a hézag a rotor hegye és a fedél belső érintkezői között. A rendszer ezt a kisülési feszültség növelésével próbálja ellensúlyozni, hiszen a szikrának így nagyobb hézagot kell átugornia. Ez viszont azzal járhat, hogy egyre gyakrabban téved el a szikra, másrészt rövidebb ideig lesz szikra a gyújtógyertyánál is. Na, ezért fog rángatni az autónk, hiszen így a motor égésterében rosszul lesz meggyújtva a benzin és a levegő keveréke. A jó hír az, hogy a gyújtáselosztó rotor és a vele együtt cserélendő elosztófedél nem tartozik a drága alkatrésze közzé, még a gyári eredeti gyújtáselosztó rotor ára is csak néhány ezer forint, a többi pedig lényegesen olcsóbb.