AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyertyapipa választása.


Gyertyapipa a neve a gyújtáskábelt és a gyújtógyertyát összekapcsoló alkatrészt, amely a nagyfeszültségű áram továbbítása mellett a megfelelő szigetelésről is gondoskodik.

A gyertyapipa szerepe

Gyertyapipa kapcsolja össze a gyertyát a gyújtáskábellel, amelyen a nagyfeszültségű áram érkezik a gyertyához a robbanást biztosító elektromos ív, vagy szikra létrehozására. A pipa, egyrészt a helyére vezeti az áramot, másrészt gondoskodik a szigetelésről is.


Keresse meg autójához megfelelő Gyertyapipát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezen kívül fontos feladata még, hogy lehetővé tegye a gyújtáskábel és a gyertya össze- illetve szétkapcsolását, amire akkor van szükség, ha például gyertyát, vagy akár gyújtáskábelt kell cserélni. Nevét, eredetileg a pipára hasonlító alakjáról kapta. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A gyertyapipa cseréje

Miért és mikor kell gyertyapipát cserélni? A válasz nagyon egyszerű. Minden olyan esetben, amikor a gyertyapipa meghibásodott, megsérült. Ez nem is olyan ritkán fordul elő. Az okok különbözőek. Néha egészen banálisak. Ilyen, amikor az autó szerelése közben a jellemzően műanyag pipa egy csavarkulccsal elkövetett, előre meg nem fontolt mozdulattól eltörik, elreped. Gyakori, hogy nem külső mechanikus behatásra, hanem agresszív vegyi anyagok miatt sérül a pipa külső felülete, vagy a belül áramló nagyfeszültség következtében károsodik a szigetelés, mert – esetleg nedvesség hatására – rövidzárlat keletkezett.