AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Csatlakozóaljzat ház választása.


A csatlakozóaljzat ház a gyújtás egyik nagyon fontos alkatrésze, amelynek javítására nincs lehetőség, tehát ha a csatlakozóaljzat valami miatt elromlik vagy hibásan működik, akkor azonnal egy autószervizbe kell vinni a járművet, hiszen a gyújtás is felel a biztonságos vezetését, és ha az egyik alkatrész nem működik, akkor előbb utóbb a gyújtással is komolya bajok léphetnek fel.

Milyen márkákhoz kapható legkönnyebben csatlakozóaljzat ház?

A legelterjedtebb autómárkák amelyekhez a legtöbb alkatrész üzletben lehet kapni csatlakozóaljzat házat az a Volkswagen, az Audi, illetve a Seat. Ilyen alkatrészt mindössze néhány ezer forintért kapni lehet, tehát nem egy költséges alkatrész a csatlakozóaljzat ház. A legjobb csatlakozóaljzat házat mindenféleképpen a Beru gyártó készíti el, prémium, ötcsillagos anyagokból, így az ön autójába biztonságos és megbízható gyújtást tud biztosítani. Ha csatlakozóaljzat ház cseréhez kell folyamodni, akkor mindenképpen szerelőhöz forduljon, ne próbálja meg maga a cserét, mert a kellő szakértelem nélkül kárt is tehet a gyújtásnál.


Keresse meg az autójához megfelelő csatlakozóaljzat ház alkatrészt:


A gyújtás

A csatlakozó ház tehát a gyújtás egyik nagyon fontos része, de lássuk, hogy mi is az a gyújtás. A gyújtás művészete egyáltalán nem bonyolult: mindössze egy szikrát kell létrehozni, más néven egy elektromos ívet a két elektróda között a gyújtógyertyában, és az izzógyertya elkezd majd izzani a megfelelő hőfokon. A szikra hőmérséklete ilyenkor több ezer Celsius fok kell legyen, az üzemanyag pedig ezen a hőfokon azonnal meggyullad a levegő keverékével együtt és így kerül mozgásba a hengerben a dugattyú. A gyújtás tehát tényleg nem egy komoly dolog, viszont minden alkatrésznek a helyén kell lennie ahhoz, hogy a gyújtás sikeres legyen, ez vonatkozik a csatlakozóaljzat házra is.