AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vízhőmérséklet érzékelő választása.

A vízhőmérséklet érzékelő egy nagyon fontos eleme az autóknak, ezért oda kel rá figyelni, mert ha meghibásodik, akkor azonnal szervizbe kell vinni az autót. Az az alkatrész, amely segít a motor hűtőrendszerének megfelelően működni, valamint megakadályozza a motor túlmelegedését, illetve károsodását is. A piacon már szinte minden autótípushoz kapható külön ilyen alkatrész. Webáruházunkban nem csak ez, de számos egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek is beszerezhetőek.

Mire való a vízhőmérséklet érzékelő?

Ha megnézünk bármilyen motorsportot, akkor észrevehetünk valami szokatlant, mégpedig azt, hogy a leggyorsabb versenyző úgy néz ki, mintha egyre csak lassulna. Ahhoz, hogy egy versenyző győztes legyen, türelem, és jéghideg temperamentum szükséges. Ugyanez vonatkozik a személygépkocsik motorjára is. Erre való igazából a vízhőmérséklet érzékelő. Figyelemmel kíséri a hűtőrendszert, és meggyőződik arról, hogy a motortérben semmi ne forrósodjon fel. 


 


A vízhőmérséklet érzékelő működése

Autó vízhőmérséklet jelzőLegyen az akár egy régebbi típusú autó, vagy egy csúcstechnológiás darab, a vízhőmérséklet érzékelő funkciója mindenhol ugyanaz, és úgy működik, hogy a hűtőventilátort ki- illetve bekapcsolja. Ilyen egyszerű. Ha az ön autójának motorja túlmelegedik mert nem működik a hűtőventilátor, akkor a vízhőmérséklet érzékelő valószínűleg elromlott. Ilyenkor nem érdemes pánikba esni, hiszen több autós boltba és szervizben lehet kapni vízhőmérséklet érzékelőt, amit a szerelők egy szempillantás alatt be tudnak szerelni az ön autójába. A vízhőmérséklet érzékelő tehát egy rendkívül fontos alkatrész, ezért ne habozzon ha hibát észlel, azonnal forduljon egy autószervizhez, akik rendelkeznek a megfelelő alkatrészekkel, illetve eszközökkel a vízhőmérséklet érzékelő cseréjéhez.