AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vízhőfok jeladó választása.

Vízhőfok jeladó érzékeli az autóban a motor hűtését szolgáló hűtőrendszerben áramoltatott hűtővíz hőmérsékletét és ennek megfelelően indul be a hűtőventilátor, illetve az általa mért értékek látszanak a vezető előtti kijelzőn. Más autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek is kellenek autójába? Nézze át teljes választékunkat!

A vízhőfok jeladó szerepe

Az autók motorjai akkor képesek a legjobb teljesítményt nyújtani és akkor működnek hatékonyan, akkor képesek a legkisebb mennyiségű üzemanyag fogyasztásával a legnagyobb teljesítményt produkálni, amikor a motor az optimális üzemi hőmérsékleten üzemel.


Keresse meg az autójához megfelelő vízhőfok jeladó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az üzemi hőmérsékletnél alacsonyabb hőmérsékleten járó motor pont ugyanúgy káros, mint amikor túl van hevülve. Mindkét szélsőség elkerülésének érdekében működik az autóban a vízhőfok jeladó, amely a beállított határértékeknél elektromos jelet küld a hűtőventilátorhoz, illetve folyamatosan a hőmérséklet kijelzőhöz.

A vízhőfok jeladó cseréje

Vízhőfok jeladó

A vízhőfok jeladó cseréje nagyon egyszerű szerelési feladat. Bárki házilag elvégezheti. Fontos tudnivaló, hogy csak álló- és már lehűlt motornál szabad hozzálátni, amikor a hűtővíz hőmérséklete sem magas és a hőtőrendszer nincs nyomás alatt. Ennek érdekében először a hűtőfolyadék tartályának sapkáját kell meglazítani. A vízhőfok jeladó a hűtővízbe merül, tehát érintkezik a különféle anyagokat tartalmazó hűtő közeggel, ezért gyakran ennek hatására hibásodik meg. A hűtőfolyadék adalék anyagai károsítják. Van, amikor csak egyszerű elektromos, csatlakozási hibáról van szó, de mindig a legjobb megoldás a vízhőfok jeladó cseréje.