AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérlőegység, kanyarfényszóró választása.

Kanyarfényszóró vezérlőegység címszó alatt egy olyan elektronikus berendezés rejtőzik, amely arról gondoskodik, hogy az autó fényszórója a kanyarban ne a kocsi tengelyével azonos szögben, hanem a kanyar ívében világítsa az utat. Autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika autóalkatrész webshop kínálatunkban sok más terméket is megtalál, tekintse meg a teljes kínálatot!

A kanyarfényszóró vezérlőegység működése

A vezérlőegység a kanyarfényszóró esetében nem tesz mást, mint a kormányszerkezet elfordulását érzékelve, abba az irányba irányítja a fényt, amelybe az autó halad és nem abba, amelybe annak tengelye mutat, vagy másképpen az orra áll. Az első hallásra úri luxus-huncutságnak tűnő megoldás arra vezethető vissza, hogy számos baleset vizsgálata során a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a kanyarban az autós statikus fényszórója nem világította meg az út megfelelő részét, aminek következtében szinte törvényszerű volt, hogy a gépkocsi vezetője nem érzékelte az előtte haladó gyalogost, vagy kerékpárost, a baleset objektíve elkerülhetetlen volt.


Keresse meg az autójához megfelelő kanyarfényszóró vezérlőegység alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kanyarfényszóró nem luxus

Autó kanyarfényszóróInnen a felismerés, hogy a kanyarfényszóró egyáltalán nem luxus, hanem a biztonságos közlekedést szolgáló eszköz. Vagyis nem arra van, hogy segítségével levadásszuk az úton bóklászó mezei nyulat, tehát ez nem a vezető vagy az utasok szándéka szerint irányítható keresőfény, hanem a kormányszerkezet és a vezérlőegység által automatikusan üzemeltetett intelligens fényforrás. Két változata van. Az egyik egészen pontosan és folyamatosan a fényszóró szögének változtatásával követi a kormány mozgását. A másik egy meghatározott ívű kormánymozgás esetén egy új fényforrást kapcsol be, ami megvilágítja a kanyarodásnál egyébként vak területet. Van olyan vezérlőegység megoldás is, amely kisebb sebességnél a statikus, míg országúti, nagyobb sebességnél az intelligens kanyarfényszóró vezérlést valósítja meg.