AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérlő, lambda szabályozás választása.

A vezérlőegység az egyik legfontosabb alkatrész minden autóban, tehát meghibásodás esetén azonnal szervizbe kell vinni az autót, nehogy baleset legyen a vége. A vezérlőket a szerelők nem javítják, ezért csak cserére van lehetőség. A lambda szabályozás egy hosszabb folyamat, amely több lépésből áll, és ezt a szabályozást is csakis egy szerelő tudja kellőképpen elvégezni.

Vezérlő

A vezérlő tehát elengedhetetlen minden autóban, ezért nagyon kell vigyázni rá, ha pedig elromlik, akkor javításra nincs lehetőség, azonnal cserélni kell. Ilyenkor használni lehet bontott vagy teljesen új alkatrészt is. Ha a bontott alkatrészre esik a választás, akkor gyakran előfordulhatnak hardveres, illetve szoftveres illesztési problémák is, tehát a beszerelés előtt nagyon oda kell figyelni az alváz számra és a többi méretre, adatra is, mert ha nem a megfelelő vezérlőt szerelteti autójába, akkor kidobott pénz lesz az egész, és egy vezérlőegység nem egy olcsó mulatság. 


Keresse meg az autójához megfelelő vezérlő, lambda szabályozás alkatrészeket:


Lambda szabályozás

 

lambda szabályozás vezérlőA lambda-szabályzókör blokkvázlatán ott van, hogy a katalizátor, illetve a motor közti kipufogószakaszban helyezkedik el az az oxigénszenzor, amely a kör visszacsatoló jelét képezi, és ez képes folyamatosan informálni az irányító egységet. Amennyiben a szonda egy feszültséggenerátor-ugrásszonda, akkor azt az információt hordozza ennek a feszültségjele, hogy a lambda jelenleg kisebb vagy nagyobb annál, mint amilyennek lennie kellene. Ha a kipufogógázban kevés az oxigén, vagyis ha a keverék dús, akkor a füstgázoldalon kicsi lesz az oxigén parciális nyomása, az oxigén-parciálisnyomások hányadosa pedig nagy. A lambda szabályozás egy igen bonyolult és hosszadalmas folyamat, ezért vigye szervizbe autóját, ha erre szeretne sort keríteni és a szerelők elvégzik majd a munkát ön helyett.