AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérlő, kopogásérzékelő választása.

A vezérlőket nem javítják a szerelők, ezért ha valamilyen hiba lép fel a vezérlőben, akkor sajnos sürgősen cserélni kell. Mivel a vezérlő egy létfontosságú alkatrész, semmiképp sem szabad halogatni a cserét. A kopogásérzékelő is szintén egy nagyon fontos alkatrész, amely megakadályozza a benzin-levegő keverék korai begyulladását, tehát ezen alkatrész meghibásodása esetén is azonnal szerelőhöz kell fordulni.

Vezérlő

Amennyiben meghibásodik a vezérlő, el kell gondolkodni azon, hogy bontott, vagy teljesen új alkatrészt szeretne beépíteni autójába, és ha a bontott alkatrészre esik a választása, akkor előfordulhatnak akár szoftveres vagy hardveres illesztési problémák is, ezért különösen oda kell figyelni az alvázszámra és más adatokra is, mert ha a vezérlő nem passzol bele az autóba, akkor kidobott pénz lesz ez az amúgy igen drága alkatrész. A vezérlőegység egy elengedhetetlen alkatrész minden autóban, ezért semmiképp se halogassa a cserét, menjen el szervizbe ha hibát észlel, mert a vezérlő meghibásodása balesetekhez is vezethet.


Keresse meg az autójához megfelelő vezérlő, kopásérzékelő alkatrészt:


Kopogásérzékelő

Autó motorjaA kopogásérzékelő neve abból ered, hogy ha rossz az előgyújtás, vagy a gyújtás akkor kopog a motor, vagy ezt a kopogást csörgésnek is szokták nevezni. A kopogásérzékelő tehát a normálistól eltérő hangokat érzékeli a kopogó motorban. A kopogásérzékelő egy jeladó, amely arról informálja a motor vezérlését, hogy a kopogás elkerüléséért mit kell tenni, viszont nem a kopogásérzékelő az, ami megszünteti a kopogó zajokat. Ha a motor kopog, akkor általában az a fő oka, hogy nem megfelelő a vezérlés, viszont alkalomadtán a kopogásérzékelő is meghibásodhat. Azt, hogy hol van a hiba egy komputeres vizsgálattal keresik meg, tehát a kopogásérzékelő javítást csakis a szervizben lehet elvégezni. A vizsgálat során a motor teljes vezérlését át kell nézni ahhoz, hogy megtalálják a hiba forrását.