AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérlő, automatikus váltó választása.

Vezérlő, automatikus váltó ma már egymáshoz szorosan kapcsolódó fogalmak. Ugyanis a mai, korszerű autóknál a sebességfokozatok kiválasztását számos szenzortól érkező jelek alapján az automatikus váltó vezérlő irányítja. Tekintse meg további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkat!

A vezérlő az automatikus sebváltó agya

A központi komputer az automatikus váltó vezérlő számos szenzortól érkező adat alapján dönt. Ilyen adatok: a jármű sebessége, a motor fordulatszáma, a gázpedál pozíciója, a váltó behajtó tengelyének fordulatszáma, a közbenső tengely fordulatszáma, a váltókar helyzete, a féklámpa kapcsolójának helyzete, a hűtőfolyadék hőmérséklete, valamint a váltóolaj hőmérséklete. A legmodernebb automata sebességváltók számítógépe a külső hőmérsékletet is figyeli, hogy a váltó által a kerekekre juttatott nyomatékot megfelelően szabályozni tudja, elkerülendő a jeges útfelületen történő megcsúszást.


Keresse meg az autójához megfelelő vezérlő, automatikus váltó alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A vezérlő javítása

Vezérlő, automatikus váltóAz automatikus váltó és a vezérlő javítása magasan képzett szakembereket igényel. A vezérlőt akár úgy is javítani lehet, hogy kiszerelik az autóból és csak azt viszik be a szervizbe. Arra kell számítani, hogy a munka akár napokat is igénybe vehet és nem olcsó mulatság. Nem lehet kizárni, hogy végül a vezérlő cseréje lesz a végső megoldás. Gyakran fordul elő az automatikus váltó javításakor is, hogy egész alkatrészegységeket kell beszerelni a régi, elkopott, vagy javíthatatlanul meghibásodottak helyére.