AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ventillátor kapcsoló, fűtés szellőzés választása.

Ventillátor kapcsoló, fűtés szellőzés működtetéséhez használt olyan kapcsoló, amellyel a ventilátor be- illetve kikapcsolható, vagy a fordulatszáma beállítható. További autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek is szükségesek autójához? Kínálatunkban biztosan megtalálja, amire szüksége van!

Mi a ventillátor kapcsoló szerepe a fűtés szellőzés esetében?

Kézi irányítás esetén a ventilátor kapcsoló teszi lehetővé az utastérbe áramló meleg levegő mennyiségének szabályozását. Ezt azzal érjük le, hogy változtatjuk a meleg levegőt mozgató alkatrész fordulatszámát, amitől az függ, hogy mennyi felmelegedett levegő és milyen intenzitással áramlik a motortól.


Keresse meg az autójához megfelelő ventillátor kapcsoló, fűtés szellőzés alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az autó utasai előtt a kapcsoló csak egy két irányba forgatható gomb, vagy csúszó kapcsoló formájában jelenik meg a műszerfalon, de mögötte egy elektronikus alkatrész bújik meg, amely több fokozatban, vagy akár átmenet nélkül állítja a ventillátor fordulatszámát. 

A ventillátor kapcsoló, fűtés szellőzés meghibásodása

Ventilátor kapcsoló, fűtés szellőzés

A ventillátor kapcsoló nem túl bonyolult elektromos alkatrész. Rendszerint vagy a mechanikus része hibásodik meg, vagy elektromos rövidzárlat, vagy egyéb elektromos hiba keletkezik benne. Mechanikus zavara, hogy a csúszka, a gomb elpattan, esetleg eltörik. Akár törés, akár elektromos hiba miatt válik használhatatlanná a leggyakrabban cserélni kell, ami nem túl költséges és nem is bonyolult művelet. A legfontosabb, hogy olyan ventilátor kapcsolóval helyettesítsük a meghibásodottat, amit annak a helyére lehet szerelni.