AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ventillátor kapcsoló, fűtés szellőzés választása.

Ventillátor kapcsoló, fűtés szellőzés működtetéséhez használt olyan kapcsoló, amellyel a ventilátor be- illetve kikapcsolható, vagy a fordulatszáma beállítható.

Mi a ventillátor kapcsoló szerepe a fűtés szellőzésnél

A ventillátor kapcsolóval lehet kézi irányítás esetén szabályozni az utastérbe áramló meleg levegő mennyiségét. Ezt azzal érjük le, hogy változtatjuk a meleg levegőt mozgató ventilátor fordulatszámát, amitől az függ, hogy mennyi felmelegedett levegő és milyen intenzitással áramlik a motortól.


Keresse meg autójához megfelelő ventilátor kapcsoló, fűtés szellőzés autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az autó utasai előtt a kapcsoló csak egy két irányba forgatható gomb, vagy csúszó kapcsoló formájában jelenik meg a műszerfalon, de mögötte egy elektronikus alkatrész bújik meg, amely több fokozatban, vagy akár átmenet nélkül állítja a ventillátor fordulatszámát. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A ventilátor kapcsoló meghibásodása

Ventilátor kapcsoló, fűtés szellőzés

A ventilátor kapcsoló nem túl bonyolult elektromos alkatrész. Rendszerint vagy a mechanikus része hibásodik meg, vagy elektromos rövidzárlat, vagy egyéb elektromos hiba keletkezik benne. Mechanikus zavara, hogy a csúszka, a gomb elpattan, esetleg eltörik. Akár törés, akár elektromos hiba miatt válik használhatatlanná a leggyakrabban cserélni kell, ami nem túl költséges és nem is bonyolult művelet. A legfontosabb, hogy olyan ventilátor kapcsolóval helyettesítsük a meghibásodottat, amit annak a helyére lehet szerelni.