AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ventilátor szabályzó választása.

Ventilátor szabályzó segítségével lehet beállítani a ventilátor fordulatszámát, vagyis azt, hogy a ventilátor mennyi levegőt fújjon ki, vagy szívjon be. Vezérlését más alkatrészek biztosítják.

Ventilátor szabályzó több helyen lehet az autóban.

A ventilátor szabályozó lehet automata, amelyik például egy termosztátra támaszkodva a hőmérséklettől függően növeli, vagy csökkenti a ventilátor teljesítményét, de lehet kézi vezérlésű is, amikor az ember kénye-kedve szerint állítgatja a gépkocsiba beáramló levegő mennyiségét és a légáram sebességét.


Keresse meg autójához megfelelő ventilátor szabályzó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A ventilátor szabályozó hiba nyilván a leginkább akkor értelmezhető, ha nem az autósra van bízva a szabályozás, tehát valami automatizmus bicsaklik meg. Ilyen kényes ventilátor szabályozó hiba tud előfordulni a gépkocsi motorjának hűtésekor. A leggyakrabban egyébként a ventilátor szabályozó hiba nem is annyira a szabályozás elektronikájában fordul elő, hanem például a termosztát romlik el, tehát a ventilátor szabályozó rossz utasításokat kap. Pedig a ventilátor a motor vízhűtésének egyik fontos része, egészen pontosan olyan fontos, hogy nélküle a dolog nem is működhet. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A ventilátor szabályozó javítása

Ventilátor szabályzó

Mivel a ventilátor szabályozó gyakorlatilag egy fordulatszám szabályozó, ezért szinte kizárólag elektromos gondok lehetnek vele, vagyis – mint az ilyen alkatrészek esetében általában -, a ventilátor szabályozó javítása is a cserével egyenlő. Ha már kiderült, hogy a ventilátor szabályozó romlott el, akkor nem is igen marad más hátra, mint a szörfölés az alkatrész webáruházunk oldalain a márkához és típushoz járó ventilátor szabályzó felkutatása érdekében. Persze, ha a ventilátor szabályozó egy elektromos klímaberendezés része, tehát nem egy egyszerű motorhűtőhöz tartozik, talán célra vezetőbb mindenek előtt egy autóklíma javításával foglalkozó szerviz felkeresése. Egy bonyolultabb klíma esetében a ventilátor szabályozó a klímavezérlés integráns része lehet, így a javítása is bonyolultabbnak bizonyulhat, mint egy egyszerű ventilátor szabályozó csere.