AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ventilátor szabályzó választása.

Ventilátor szabályzó segítségével lehet beállítani az alkatrész fordulatszámát, vagyis azt, hogy mennyi levegőt fújjon ki, vagy szívjon be. Vezérlését más alkatrészek biztosítják. Nézzen szét további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika választékunkban is!

Ventilátor szabályzó több helyen lehet az autóban

A ventilátor szabályzó lehet automata, amelyik például egy termosztátra támaszkodva a hőmérséklettől függően növeli, vagy csökkenti az alkatrész teljesítményét, de lehet kézi vezérlésű is, amikor az ember kénye-kedve szerint állítgatja a gépkocsiba beáramló levegő mennyiségét és a légáram sebességét.


Keresse meg az autójához megfelelő ventilátor szabályzó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Hibája nyilván a leginkább akkor értelmezhető, ha nem az autósra van bízva a szabályozás, tehát valami automatizmus bicsaklik meg. Ilyen kényes ventilátor szabályzó hiba tud előfordulni a gépkocsi motorjának hűtésekor. Leggyakrabban egyébként nem is annyira a szabályozás elektronikájában fordul elő hiba, hanem például a termosztát romlik el, tehát a ventilátor szabályzó rossz utasításokat kap. Pedig a ventilátor a motor vízhűtésének egyik fontos része, egészen pontosan olyan fontos, hogy nélküle a dolog nem is működhet.

Javítása

Ventilátor szabályzó

Mivel a ventilátor szabályzó gyakorlatilag egy fordulatszám szabályozó, ezért szinte kizárólag elektromos gondok lehetnek vele, vagyis – mint az ilyen alkatrészek esetében általában -, ennek javítása is a cserével egyenlő. Ha már kiderült, hogy a ventilátor szabályzó romlott el, akkor nem is igen marad más hátra, mint a szörfölés az alkatrész webáruházunk oldalain a márkához és típushoz járó alkatrész felkutatása érdekében. Persze, ha a ventilátor szabályzó egy elektromos klímaberendezés része, tehát nem egy egyszerű motorhűtőhöz tartozik, talán célra vezetőbb mindenek előtt egy autóklíma javításával foglalkozó szerviz felkeresése. Egy bonyolultabb klíma esetében a ventilátor szabályzó a klímavezérlés integráns része lehet, így a javítása is bonyolultabbnak bizonyulhat, mint egy egyszerű csere.