AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyagszint érzékelő választása.

Üzemanyagszint érzékelő tájékoztatja az autó vezetőjét folyamatosan arról, hogy kellő mennyiségű üzemanyag van-e az autót üzemanyaggal ellátó tartályban. További autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkban is biztosan megtalálja, ami autójának kell.

Az üzemanyagszint érzékelő feladata

Az üzemanyagszint érzékelő az üzemanyagtartályban található üzemanyag mennyiségének megállapítását szolgálja. A tartályban található üzemanyag szintjéről ki lehet következtetni a rendelkezésre álló üzemanyag mennyiségét az üzemanyag rendszerben. A mai korszerű autókban számítógép kalkulálja ki ebből...


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyagszint érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...az adatból nem csak a mennyiséget, de azt is, hogy az feltehetően hány kilométer megtételére elég a tartály tartalma, vagy másképpen, hány kilométerre kell lennie annak a benzinkútnak, amelynél még az utolsó pillanatban megtankolhatunk.

Üzemanyagszint érzékelő

Az üzemanyagszint érzékelő meghibásodása

Az üzemanyagszint érzékelő nem tartozik az autó nagyon komplikált berendezések közé, de azért mechanikusan és elektromosan is el tud romolni. A leggyakoribb hibaforrás maga a mért anyag, az üzemanyag, amely – főleg az üzemanyag adalékok miatt -, nagyon sok agresszív vegyi anyagot tartalmaz, amelyek károsíthatják az üzemanyagszint érzékelőt. Mégis gyakoribb az elektromos hiba. Mindkét esetben gyakran fordul elő, hogy az érzékelő nem javítható, csak a cseréjével lehet ismét biztosítani, hogy a vezető folyamatos információt kapjon a tankban lévő üzemanyag aktuális mennyiségéről.