AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyagnyomás érzékelő választása.

Üzemanyagnyomás érzékelő méri az autóban, hogy az üzemanyag megfelelő nyomáson érkezik-e a befecskendező rendszerben, ahol a teljesítmény és a fordulatszám szabta igényekhez igazodó keverék jöhet így létre.

Az üzemanyagnyomás érzékelő szerepe

Az üzemanyagnyomás érzékelő fontos szerepet játszik az üzemanyag szivattyú működésének folyamatos és hatékony vezérlésében. Mint az utóbbi években kifejlesztett befecskendező rendszerek egyik fontos egysége, a tüzelőanyag szivattyú feladata minden terhelésállapotban a szükséges tüzelőanyag mennyiség szállítása.


Keresse meg autójához megfelelő Üzemanyagnyomás érzékelőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Napjainkban gyakorlatilag minden befecskendezős rendszerű Otto-motornál találkozhatunk az elektromos tüzelőanyag szivattyúkkal. Sőt ez vonatkozik a korszerű dízelmotorokra is. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Mi van, ha az üzemanyagnyomás nem megfelelő

Üzemanyagnyomás érzékelő

Amikor az üzemanyagnyomás túl kicsi, nehéz az indítás hidegen és melegen is. Nem megfelelő a gyorsítás gázadáskor, túl alacsony a motor teljesítménye, sebességcsökkenés tapasztalható és a motor gyorsan túlmelegszik. Amikor az üzemanyagnyomás túl nagy, megemelkedik az üzemanyag fogyasztás, leállításkor tovább jár a motor. Normál üzemmódban kimaradozik a gyújtás a lassan elkormosodó gyertyák miatt. Ennek mindnek könnyen lehet az üzemanyagnyomás érzékelő elégtelen működése az oka, amin csak a cseréje segíthet.