AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyagnyomás érzékelő választása.

Üzemanyagnyomás érzékelő méri az autóban, hogy az üzemanyag megfelelő nyomáson érkezik-e a befecskendező rendszerben, ahol a teljesítmény és a fordulatszám szabta igényekhez igazodó keverék jöhet így létre. Webáruházunkban egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika termékek is beszerezhetőek, böngésszen a teljes választékból!

Az üzemanyagnyomás érzékelő szerepe

Az üzemanyagnyomás érzékelő fontos szerepet játszik az üzemanyag szivattyú működésének folyamatos és hatékony vezérlésében. Mint az utóbbi években kifejlesztett befecskendező rendszerek egyik fontos egysége, a tüzelőanyag szivattyú feladata minden terhelésállapotban a szükséges tüzelőanyag mennyiség szállítása.


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyagnyomás érzékelő alkatrészt: 


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Napjainkban gyakorlatilag minden befecskendezős rendszerű Otto-motornál találkozhatunk az elektromos tüzelőanyag szivattyúkkal. Sőt ez vonatkozik a korszerű dízelmotorokra is. 

Mi van, ha az üzemanyagnyomás nem megfelelő?

Üzemanyagnyomás érzékelő

Amikor az üzemanyagnyomás túl kicsi, nehéz az indítás hidegen és melegen is. Nem megfelelő a gyorsítás gázadáskor, túl alacsony a motor teljesítménye, sebességcsökkenés tapasztalható és a motor gyorsan túlmelegszik. Amikor az üzemanyagnyomás túl nagy, megemelkedik az üzemanyag fogyasztás, leállításkor tovább jár a motor. Normál üzemmódban kimaradozik a gyújtás a lassan elkormosodó gyertyák miatt. Ennek mindnek könnyen lehet az üzemanyagnyomás érzékelő elégtelen működése az oka, amin csak a cseréje segíthet.