AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Turbónyomás szabályozó választása.

Turbónyomás szabályozó gondoskodik arról, hogy a turbó befecskendezőben mindig a megfelelő nyomásérték álljon rendelkezésre. Túlnyomásnál kinyit egy szelepet, ami a turbókereket megkerülő csatornába vezet. Válogasson további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrész kínálatunkból!

A turbónyomás szabályozó működése

A turbó feltöltésnél a motor kipufogógázai által meghajtott turbinakerékkel közös tengelyen forgó kompresszorkerék összesűríti a légszűrőházból hozzá vezetett levegőt. A turbónyomás beállítására az első generációs feltöltőknél a feltöltőnyomás elérésekor egy szelep kinyitja a turbinakereket megkerülő (by-pass) csatornát,...


Keresse meg az autójához megfelelő turbónyomás szabályozó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...és a szívórész között és szabályozza a visszavezetett kipufogógáz mennyiségét, így a turbónyomás tovább nem emelkedhet. Korszerűbb konstrukcióknál a szelep vezérlését az ECU végzi, egy elektromágneses működtetésű szelepen segítségével.

A turbónyomás szabályozó cseréje

Turbónyomás szabályozó

Mivel a turbónyomás szabályozóban számos mechanikus alkatrész található és az alkatrész igénybevétele a motor működésekor folyamatosan nagy, nem olyan ritkán fordul elő, hogy a legjobb minőségű is meghibásodik. Mivel egészen komplett alkatrészről van szó, javítására nem mindig van mód, gyakran fordul elő, hogy csak cserélni lehet. Ilyenkor az autó motorjánál alkalmazott turbófeltöltéshez igazodó, az autó márkájának és típusának pontosan megfelelő turbónyomás szabályzót kell beszerezni és beszerelni.