AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Turbó nyomásszabályozó szelep választása.

Alkatrészek keresése autójához kedvezményes árakon és széles választékban, ismerje meg a turbó nyomásszabályozó szelep működését, győződjön meg akciós árainkról. Tekintse meg további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika választékunkat is!

Mire jó a turbó nyomásszabályozó szelep?

Turbótöltő a turbó nyomásszabályzó szelep által szállított levegő nyomását, az úgynevezett töltőnyomást, a turbó nyomásszabályzó állítja be. Ez nem mást, mint a turbónyomás szabályozása. A turbónyomás leegyszerűsítve a kompresszor járókerék – így a vele egy tengelyen lévő turbinakerék - fordulatszámával arányos.


Keresse meg az autójához megfelelő turbó nyomásszabályozó szelep alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Turbó nyomásszabályozó szelepHa a motornak nagy töltőnyomás kell, akkor fel kell pörgetni a forgórészt, ha csökkenteni kell a nyomást, akkor pedig mérsékelni kell a fordulatszámát. A turbó nyomásszabályzó szelep a turbótöltő fordulatszámát gyakorlatilag a turbinalapátokra érkező kipufogógáz sebessége és iránya határozza meg.

Turbó nyomás fogalma

A turbónyomás fenntartásban közreműködik a nyomásszabályzó szelep, illetve a nyomástartó szelep. A turbó nyomásszabályzó szelep, avagy a turbó szabályzó szelep meglehetősen kényes alkatrész, ezért időnként a turbó szelep cserére szorul. A turbó nyomásszabályozó szelep cseréjével nem érdemes spórolni, mert ez az alkatrész a turbónyomás szabályozó egyik központi eleme. A  nyomásszabályozó szelep pedig alapvetően befolyásolja az egész motor hatékony működését.