AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Turbó nyomásszabályozó szelep választása.

Turbó nyomásszabályozó szelep kereső autójához kedvezményes árakon és széles választékban, ismerje meg a turbónyomás szabályzószelep működését, győződjön meg akciós árainkról.

Mire jó a turbó nyomásszabályozó szelep

Turbótöltő a turbó nyomásszabályzó szelep által szállított levegő nyomását, az úgynevezett töltőnyomást, a turbó nyomásszabályzó állítja be. Ez nem mást, mint a turbónyomás szabályozása. A turbónyomás leegyszerűsítve a kompresszor járókerék – így a vele egy tengelyen lévő turbinakerék - fordulatszámával arányos.


Keresse meg autójához megfelelő turbó nyomásszabályozó szelepet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Turbó nyomásszabályozó szelepHa a motornak nagy töltőnyomás kell, akkor fel kell pörgetni a forgórészt, ha csökkenteni kell a nyomást, akkor pedig mérsékelni kell a fordulatszámát. A turbó nyomásszabályzó szelep a turbótöltő fordulatszámát gyakorlatilag a turbinalapátokra érkező kipufogógáz sebessége és iránya határozza meg. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Turbó nyomás fogalma

A turbónyomás fenntartásban közreműködik a nyomásszabályzó szelep, illetve a nyomástartó szelep. A turbó nyomásszabályzó szelep, avagy a turbó szabályzó szelep meglehetősen kényes alkatrész, ezért időnként a turbó szelep cserére szorul. A turbó szelep cseréjével nem érdemes spórolni, mert ez az alkatrész a turbónyomás szabályzó egyik központi eleme. A  szelepnyomásszabályzó pedig alapvetően befolyásolja az egész motor hatékony működését.