AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tompított fény relé választása.

A tompított fény relé az autó világításának egyik fontos része, ezért különösen oda kell figyelni a működésére, mert meghibásodása cserét vonhat maga után. A rosszul működő tompított fény relét leggyakrabban a törött szürkületkapcsoló, a kiégett izzók, vagy éppen a törött futó fény relé okozza. Ilyenkor érdemesebb elvinni a járművet egy szervizbe, ahol szakemberek veszik majd szemügyre.

Mi a baj a tompított fény relével?

Az is megtörténhet, hogy semmi baj nincs a tompított fény relével, csak ott a gond, hogy a fényszóró burkolatok piszkosak vagy homályosak lettek, így a fény nem tud szabadulni. Ha a tompított fény relé takaóit megtakarítja fogkrémmel, az általában kiküszöböli ezt a problémát. A kiégett izzók is gyarakn okozzák a tompított fény relé meghibásodását, bár ez általában azt jelenti, hogy a fényszórók nem fognak működni a a fényerő-szabályozó kapcsolójának állítása után sem. Ha egy üres fal elé áll és felkapcsolja a tompított fény relét, akkor kiderülhet hogy hol van a probléma, és ha nagy a baj, akkor mindenképpen érdemes szerelőhöz fordulni.


Keresse meg az autójához megfelelő tompított fény relét:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Hogyan kell beszerelni a tompított fény relét?

Tompított fény autónálHa a tompított fény relé meghibásodása végzetes, akkor mindenképpen ki kell cserélni azt. Ahhoz, hogy beszerelje az új alkatrészt előbb meg kell néznie autója használati utasításában, hogy hol találhatóak a fényszóró beállító csavarok. Ezután parkoljon egy sima fal vagy garázskapu elé és kapcsolja be az autó tompított fényszóróit. A falon szalaggal jelölje meg a függőleges, illetve vízszintes tompított fény középvonalát, valamint az autó középpontját. Ezután vigye 25 lépéssel hátrébb autóját, majd forgassa el a tompított fény relé beállító csavarjait és hangolja ezeket össze úgy, hogy körülbelül 2 hüvelykkel lejjebb legyenek, mint a középponttól számított jobb oldali fény.