AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tolatóradar választása.

Tolatóradar könnyíti meg az autó vezetőjének dolgát, amikor hátramenetben halad, garázsba, más szűk helyre áll be rükvercben, mert jelzést kap azokról az akadályokról, melyeket belülről, a kocsi mögött nem lát. Böngésszen kapcsolódó autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkból!

A tolatóradar szerepe

A tolatóradar abban segít, hogy a vezető tudomást szerezzen hátramenetben haladva azokról a tárgyakról, amelyek az autóból sem hátra fordulva, sem a belső, sem az oldalsó tükrök segítségével nem láthatóak. A tolatóradarok alapvetően kis méretű és kis hatósugarú rádiólokátorok, ...


Keresse meg az autójához megfelelő tolatóradar alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...amelyek rádióhullámokat bocsátanak ki, és ezek visszaverődését észlelik, amiből képesek kiszámítani az adott akadály távolságát az autótól. A legegyszerűbb tolatóradar hangjelzéssel informálja a vezetőt. A tárgy közeledtével egyre gyakoribb és erősebb a jelzés. Radart ma már az autó elejére is szerelnek, hogy parkoláskor az autó belülről nem látható, elülső részére leselkedő veszélyt jelezzék vele.

A tolatóradar működése

Tolatóradar

A tolatóradar működése annál jobb, minél több szenzort használunk és azokat minél érzékenyebb helyekre helyezzük el. Az autót tolatás közben nem csak a hátuljánál érhetik sérülések, de például az oldalsó tükrei is beleakadhatnak valamibe és letörhetnek. A jól elhelyezett és beállított tolatóradar ezt is segít elkerülni. Egyre elterjedtebb a lézeres tolatóradar, ahol a lézersugár helyettesíti a rádióhullámot. Fontos, hogy az utólag beszerzett tolatóradart könnyen lehessen az autó műszerfalán elhelyezni, a szenzorok felszerelése se legyen bonyolult, ne kelljen miattuk a karosszériát megbontani.