AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tolatólámpa kapcsoló választása.

Tolatólámpa kapcsoló helye a váltókar mellett van, általában belülről, az utastér felől, és számunkra igazán kényelmesen működik, hiszen a váltó egyik alkatrésze kapcsolgatja. Webáruházunk autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatát természetesen nem csak tolatólámpa kapcsoló alkotja - tekintse meg a teljes választékot!

A tolatolámpa kapcsoló, vagy más néven tolatógomba nem egy drága része az autónak.

Tolatólámpa kapcsoló is működik az autónkban, bár a legtöbben tudomást sem veszünk, róla, amíg el nem romlik. Persze tudjuk, hogy szép számmal vannak elektromos kapcsolók a kocsiban, csakhogy ezek a kapcsolók többnyire úgy működnek, hogy mi tudatosan kapcsolgatjuk őket.


Keresse meg az autójához megfelelő tolatolámpa kapcsoló alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezen kapcsolók közé tartozik például a szintén lámpát vezénylő ködlámpa kapcsoló. A tolatólámpa kapcsoló ezzel szemben egészen másképpen működik, nem kell hozzányúlnunk, hanem amikor rükvercbe tesszük a sebváltót, „magától” felgyullad a tolatólámpa, ha meg megint mozdítunk egyet a sebváltón, hát elalszik. Persze, valójában nem magától.

Tolatólámpa kapcsoló cseréje.

Tolatólámpa kapcsoló

Persze ha nem ég a tolatólámpa, attól még nem biztos, hogy a kapcsoló a ludas. Lehet, hogy csak az izzó éget ki, és megússzuk annak a cseréjével, esetleg a biztosíték ment ki, lecsúszott vagy valamiért megsérült egy vezeték. Elektromos kapcsolók feltételezett hibája esetén nem árt először az ilyesmit ellenőrizni. A hibás tolatólámpa kapcsoló cseréje sem számít bonyolult és költséges javításnak, a legtöbb autóban akár házilag is könnyen és gyorsan megoldható.