AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szívócső nyomás érzékelő választása.

Szívócső nyomás érzékelő a szívócsőben, a fojtószelep mögött méri az abszolút nyomást. Az abszolút nyomás a keverékarány meghatározásának és ezen keresztül a gyújtásvezérlésnek az alapja. Kínálatunkban számos egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek is megtalálhatóak, válogasson a teljes kínálatból.

A külső légnyomás értékéhez kell igazítani a befecskendezés nyomását

A szívócső nyomás érzékelő alapján megadott értékre alapozva, továbbá a motor fordulatszáma és a beszívott levegő hőmérsékletének ismeretében már kiszámítható a beszívott levegő mennyisége. Az abszolút nyomásból kiindulva így megállapítható a töltőnyomás korrektúraérték, ...


Keresse meg az autójához megfelelő szívócső nyomás érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...amivel a vezérlés aztán dolgozni tud. A szívócső nyomás érzékelő egyébként a tűzfalon, a motor háta mögött található. Villamos vezeték és vákuumcső csatlakozik hozzá. Beállításához, amit a szakzsargon kimérésnek hív, szakemberre van szükség.

A szívócső nyomás érzékelő ellenőrzése

Szívócső nyomás érzékelő

Otthon a garázsban is el lehet végezni a motor teljes vákuumcső hálózatának átvizsgálását a szívócső nyomás érzékelő cseréje előtt. Ilyenkor repedést, szakadást keresünk, olyan helyet, ahol a rendszer fals levegőt képes beszívni. Ez ugyan is megzavarhatja a szívócső nyomás érzékelőt (és közvetett módon magát a vezérlőegységet is), amely ezért hibás jelet küldhet. A csövek csatlakozásait érdemes különösen figyelmesen átvizsgálni, mert itt a leggyakoribb a tömítési hiba. Ezek kijavításához ma már léteznek egyszerűen alkalmazható megoldások, mint amilyen az erre a célra kifejlesztett spray. Szívócső nyomás érzékelő csere következik végső esetben, amikor mindent rendben találtunk. A szívócső nyomás érzékelőt tönkretehette elektromos hiba is, ezért az új szívócső nyomás érzékelő beépítése előtt ellenőrizzük az elektromos hálózatot is.