AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szívócső előmelegítő relé választása.

Szívócső előmelegítő relé gondoskodik a motor befecskendező rendszerében a levegő előmelegítésének be- és kikapcsolásáról a beszívott levegő hőmérsékletének függvényében. Böngésszen teljes autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrész kínálatunkból!

A szívócső előmelegítő relé szerepe

A szívócső előmelegítő relé szerepe az, hogy olyan esetekben, amikor valamilyen oknál fogva nem alkalmaznak izzógyertyát a motorban, beindítsa a levegő előmelegítését a szívócsőben. A levegő előmelegítése azt a célt szolgálja, hogy az üzemanyag-levegő keverék ideális állapotban,... 


Keresse meg az autójához megfelelő szívócső előmelegítő relé alkatrészt:


...vagyis megfelelő hőmérsékleten és nyomáson kerüljön a befecskendezőbe, illetve onnan az égéstérbe, aminek döntő hatása van nem csak az égés és ezzel a motor működésének hatékonyságára, de a motor károsanyag kibocsátására is.

A szívócső előmelegítő relé működése

Szívócső előmelegítő relé

 

A szívócső előmelegítő relé a szívócsőbe kerülő levegő előmelegítését vezérelve be- és kikapcsolja az előmelegítést végző előmelegítő izzító gyertyákat. Ez azt jelenti, hogy szükség esetén, főleg indításkor, nem csak bekapcsolja az előizzítást, de a motorhőmérséklet érzékelőtől érkező jel hatására, a motor vezérlésétől érkező jelzésre ki is kapcsolja azt, megakadályozva ezzel a túlhevítést, vagyis azt, hogy az előmelegítő izzító gyertya akkor is működjön, amikor a motor hőmérséklete ezt már nem teszi szükségessé.