AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szivargyújtó választása.

Szivargyújtó a dohányáruk meggyújtására lett tervezve, de napjainkban több feladatot is ellát. Webáruházunkban nem csak szivargyújtókat, de egyéb autó érzékelőket, jeladókat, kapcsolókat, elektronika autóalkatrészeket is vásárolhat kedvező árakon autójához.

A szivargyújtó funkciója a cigigyújtáson túl

Az autó belső elektromos csatlakozási felülete lett, mint lakásokban a konnektor, és még az akku töltöttségét is ellenőrizhetjük rajta keresztül a megfelelő eszközökkel. Alapfunkciója, hogy segítségével rá lehet gyújtani egy szivarra, vagy cigarettára.


Keresse meg az autójához megfelelő szivargyújtó alkatrészt:


Ez úgy lehetséges, hogy a két részből álló szivargyújtó dugója a tokban felmelegszik, egészen izzásig, és miután kihúztuk a tokjából, a cigarettához, vagy szivarhoz érve, meggyújtja a dohányt. Mivel a két rész, a szivargyújtó dugója és aljzata egymástól függetleníthető, ezért nem csak rágyújtani lehet vele, hanem jól használható arra is, hogy róla lássunk el elektromos energiával az autóban használatos olyan mobil, tehát nem tartósan beépített kütyüket, mint amilyen például egy navigátor, vagy egy telefontöltő. Ezek vége olyan alakú, mint a szivargyújtó dugója és annak helyére lehet csatlakoztatni.

Meghibásodása akár zárlatot is okozhat

Autó szivargyújtó

A szivargyújtó legnagyobb hibája az, hogy az alkalmazott megoldás miatt, vagyis, hogy a szivargyújtó dugója a toktól nagy felületen érintkezve veszi át az áramot, nem ritkán előfordul, hogy érintkezési hiba lép fel. Ilyenkor nem melegszik a dugó, nem alkalmas rágyújtásra, vagy, ha más eszközhöz csatlakozik, akkor az sem működik, vagy csak akadozva. Ez azért van, mert nehéz eltalálni, mennyire szoruljon a dugó az aljzatban, a dugó rugalmas kiálló részei milyen kemények legyenek, hogy ne csússzon ki. Ezért egy ilyen, egyszerű kis szivargyújtó esetében is fontos a termék minősége, tehát érdemes alaposan utánanézni melyiket vesszük meg.