AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szellőzőmotor ellenállás választása.

Szellőzőmotor ellenállás szabályozza a motoron átfolyó áram mennyiségét és ezzel a szellőző motor fordulatszámát. A szellőzőmotor ellenállás meghibásodása szabályozhatatlanná teheti a szellőzőmotort. Másik autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek is szükségesek autójához? Nálunk garantáltan megtalálja!

A szellőzőmotorok szerepe és meghibásodása

A szellőzőmotorok meghibásodása ellehetetleníti a szellőzést általában, vagy csak a szellőzés intenzitásának szabályozása válik lehetetlenné. Amikor azt tapasztaljuk, hogy nem működik az autónk szellőzőmotorja, akkor az első, amit ellenőriznünk kell, a hozzá tartozó biztosíték állapota.


Keresse meg az autójához megfelelő szellőzőmotor ellenállás alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha a biztosíték égett ki, akkor ki kell cserélni, mégpedig mindig a kiégettel azonos teljesítményűre, mert ha nem így járunk el, akkor később az egész motor tönkre mehet a nem megfelelő értékű biztosíték miatt.

A szellőzőmotor ellenállás cseréje

Szellőzőmotor ellenállás

Amennyiben a szellőzőmotorunknak nem a biztosítéka égett ki, akkor a második helyen a szellőzőmotor ellenállást kell ellenőrizni. Ez az ellenállás mérését jelenti. Már ettől függetlenül is észlelhetjük, hogy az ellenállással baj van, ha annak hőmérséklete extrém magas. Ahhoz, hogy a mérést el tudjuk végezni, a biztosítéknak hibátlanul a helyén kell lennie. Amennyiben kiderül, hogy az ellenállás a ludas, miatta nem működik a szellőzőmotor, akkor az ellenállást kell kicserélni. Erre is az vonatkozik, ami a biztosítékokra: mindig olyan teljesítményű legyen az új, amilyen eredetileg fel volt szerelve.