AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebességfokozat kapcsoló választása.

A sebességfokozat kapcsoló a gépjármű egyik legfontosabb alkatrésze. A sebességfokozat kapcsoló lehet üres állásban, a négy előremeneti fokozat egyikébe, valamint a hátrameneti fokozatban. Webáruházunkban olcsón vásárolhat egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészeket is.

A sebességfokozat kapcsoló

A sebességfokozat kapcsoló első fokozatát csupán elinduláskor, vagy lassú menés során használjuk. Ilyenkor a gépjármű a legnagyobb erőt fejti ki, ezért fontos, hogy ezt a fokozatok csak kis sebességnél használjuk. A második fokozat ideális gyorsításkor, közepes sebesség mellett érdemes használni. Általában ezt a sebességfokozatot lassan haladó forgalomban használják. A harmadik sebességfokozat nagy vonóerőt fejt ki, és használata folyamatos haladás során ajánlott. Ez a fokozat nagyobb gyorsítást, motorfékezést engedélyez, mint a magasabb sebességi fokozatok. A negyedik, ötödik, és egyes gépjármű típusnál a hatodik sebességfokozat kis vonóerőt ad, nagy sebesség mellett. Ezeknek a fokozatoknak az esetében a gépjármű fogyasztása alacsonyabb, mint az előbb említett sebességfokozatok esetében. 


Keresse meg az autójához megfelelő sebességfokozat kapcsoló alkatrészt:


A sebességfokozat kapcsoló üresbe kapcsolása, és helyes használata

Autó sebességfokozat váltóHa a sebességfokozat kapcsolót üresbe kapcsolja, akkor nincs erőátvitel, és a gépjármű nincs kapcsolatban a kerekekkel. Ez az a pont, ahonnan bármelyik sebességfokozatot bekapcsolhatja. A sebességváltó kart az üres fokozatban egy rugó tartja, így a kar a harmadik és negyedik fokozat vonalában marad. A sebességfokozat kapcsoló használata során a bal láb, és a jobb kéz egyszerre kell mozogjon. Akkor tudja, hogy normálisan, helyesen váltott sebességet, amikor a gépjármű nem rándul meg, és a motor nem bőg fel. Elindulás során külön oda kell figyelni arra, hogy a lábak ellentétesen mozogjanak, mert csak így valósul meg az indulás.