AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebesség, fordulatszám érzékelő választása.

Sebesség, fordulatszám érzékelő jeladó méri az autó sebességét, illetve a kerék fordulatszámát, amire nem csak a vezetőnek van szüksége a sebességkorlátozás betartásához, de az autó számos berendezésének vezérléséhez is.

A sebesség, fordulatszám érzékelők működési elve

Az autóknál alkalmazott sebesség, fordulatszám érzékelők indukciós elven működnek. A műszerben egy vasmagos tekercs mögé állandó mágnest helyeznek el. A mágneses kör ellenállását, és ezáltal a tekercsen áthaladó erővonalak számát a jeladó előtt forgó, ...


Keresse meg autójához megfelelő sebesség, fordulatszám érzékelőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Sebesség, fordulatszám érzékelő

...mágneses vezetőből készült tárcsa csapjai vagy hornyai szabják meg, ami a mérendő forgó alkatrészre van erősítve. A mért adatból ki lehet kalkulálni a forgó alkatrész forgási sebességét. Nagy előnye, hogy a mérés gyakorlatilag elektronikus úton történik, azonnal elektromos jel keletkezik, ami minden vezérléshez és kijelzéshez a legelőnyösebb. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A sebesség, fordulatszám érzékelő meghibásodása

Az indukciós sebesség, fordulatszám érzékelő működési elve miatt csak nagyon ritkán hibásodik meg. Jó tulajdonsága – és ez az autóknál nagyon fontos -, hogy nem érzékeny a szennyeződésre. Kivételt képez - az állandó mágnes alkalmazása miatt - a vasreszelék, ami meg tudja bolondítani. A jeladó kimenő feszültsége egyenes arányban van a fordulatszámmal, tehát a mérési elv nagyon egyszerű. A legtöbbször előforduló elektromos jellegű hiába a vezetékszakadás, a tekercs zárlata, vagy a hibás bekötés miatti zavar. Javítása általában a cseréjét jelenti.