AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebesség érzékelő választása.

Sebesség érzékelő Hall szenzorok és jeladók teszik lehetővé, hogy a jármű sebességét folyamatosan és automatikusan figyelemmel lehessen kísérni. Az érzékelők működési elve a Hall effektusra épül. Válogasson kedvére kapcsolódó autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészeink között.

A Hall szenzor működési elve, mint sebesség érzékelő

A Hall szenzor működése a felfedezőjéről és a jelenséget leíró E.H. Hallról elnevezett fizikai jelenségen alapul. Ennek lényege, ha egy félvezető lapkán áram folyik keresztül, és a lapkát rá merőleges mágneses térbe helyezik, az áram folyására merőleges irányban a lapkán feszültség keletkezik.


Keresse meg az autójához megfelelő sebesség érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez a feszültség a Hall feszültség, és a fizikai hatást hívják Hall effektusnak. Az ezen alapuló Hall szenzorok a sebesség, az elmozdulás vagy a pozíció érzékelésére szolgálnak. Ilyen szenzorokat alkalmaznak az autókban is.

A Hall szenzoros sebesség érzékelő előnyei

Sebesség érzékelő

A Hall szenzoros sebesség érzékelő az autózás szükségleteit kielégítő számos jó tulajdonsággal rendelkezik. Mindenek előtt: hiteles és megbízható adatokat szolgáltatnak. Folyamatosan és nagy sebességgel, akár 100 KHz feletti frekvenciával is. Állandó bemenő jellel működnek és nincs bennük mozgó alkatrész, a kopás és minden egyéb a mozgó alkatrészekre jellemző meghibásodási lehetőség ki van zára. Rendkívül nagy előnyük, hogy szinte egyáltalán nem érzékenyek a környezeti hatásokra. Hibátlanul működnek – 40 C foktól 150 C fokig.