AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebesség érzékelő választása.

Sebesség érzékelő Hall szenzorok és jeladók teszik lehetővé, hogy a jármű sebességét folyamatosan és automatikusan figyelemmel lehessen kísérni. A sebességérzékelők működési elve a Hall effektusra épül.

A Hall szenzorok működési elve, mint sebesség érzékelők

A Hall szenzor működése a felfedezőjéről és a jelenséget leíró E.H. Hallról elnevezett fizikai jelenségen alapul. Ennek lényege, ha egy félvezető lapkán áram folyik keresztül és a lapkát rá merőleges mágneses térbe helyezik, az áram folyására merőleges irányban a lapkán feszültség keletkezik.


Keresse meg autójához megfelelő sebesség érzékelőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez a feszültség a Hall feszültség, és a fizikai hatást hívják Hall effektusnak. Az ezen alapuló Hall szenzorok a sebesség, az elmozdulás vagy a pozíció érzékelésére szolgálnak. Ilyen szenzorokat alkalmaznak az autókban is. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A Hall szenzoros sebességérzékelők előnyei

Sebesség érzékelő

A Hall szenzoros sebesség érzékelők az autózás szükségleteit kielégítő számos jó tulajdonsággal rendelkeznek. Mindenek előtt: hiteles és megbízható adatokat szolgáltatnak. Folyamatosan és nagy sebességgel, akár 100 KHz feletti frekvenciával is. Állandó bemenő jellel működnek és nincs bennük mozgó alkatrész, a kopás és minden egyéb a mozgó alkatrészekre jellemző meghibásodási lehetőség ki van zára. Rendkívül nagy előnyük, hogy szinte egyáltalán nem érzékenyek a környezeti hatásokra. Hibátlanul működnek – 40 C foktól 150 C fokig.