AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Riasztó relé választása.

A riasztó relé egy olyan alkatrész, mely szürke, fekete színű. A relék különbözhetnek abban, hogy hány lábbal rendelkeznek, és abban is, hogy milyen elven működnek, vagyis, hogy elektromágneses, indukciós, elektronikus, stb. működési elven alapszik. Böngészgessen további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika választékunkból is!

A riasztó relé feladatai

A riasztó relé dolga, hogy fizikai, villamos mennyiségeket megváltoztatását, eltűnését érzékelje, de úgy, hogy a hozzá kapcsolódó szerkezetek változást tegye lehetővé. A reléknek alapvetően két fontos feladatuk van, az érzékelés és a parancsadás. Az érzékelés azért fontos, hogy a későbbiekben parancsot tudjon továbbítani a berendezéseknek, a parancsadásnak azért van meghatározó szerepe, mert ez által tud létrejönni a változás. A legismertebbek, és a legtöbbet használtak a villamos relék, melyek két áramkörből állnak, és négy csatlakozó kapoccsal rendelkeznek. A reléknél be kell állítani egy bizonyos értéket, és a használat során, ha a tekercsen több, vagy kevesebb áram folyik át, akkor működésbe lépnek. Fontos tudni, hogy a relé nem képes meghatározni a mennyiség nagyságát, csak meghatározza, hogy a beállított értéknél nagyobb, vagy kisebb.


Keresse meg az autójához megfelelő riasztó relé alkatrészt: 


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A riasztó relé bekötése

Riasztó relé

A riasztó bekötéséhez egy olyan záró relé szükséges, melynek négy lába van. Az első és második lábára áramot kell kötni, úgy, hogy ezek közül az egyikre +12 V legyen kötve. A legegyszerűbb, ha az első lábára +12 V áramot köt, a másodikra narancssárga szálat kapcsol, a harmadikra ugyan úgy +12 V áramot, és végül a negyedik lábat az elektromágneses pozitív pólusára kell kötni. Amikor a riasztó nyitó gombját megnyomja, akkor a relé 12 V áramot ad az elektromágnesnek, és így megvalósul a kért parancs. Ha mindent megfelelően köt be, akkor a riasztó nyitó gombjának megnyomásakor észlelni lehet a működést.