AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszint érzékelő választása.

Olajszint érzékelő folyamatosan kedvezményes árakon! Webáruházunk széles kínálatában minőségi autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek között válogathat olcsón autójához. Olvassa el alkatrész ismertetőinket, és győződjön meg akciós árainkról!

Olajszint érzékelő

Olajszint érzékelő alatt ma már nem egy mérőpálcát értünk, bár az is tökéletesen megfelelt száz évig a célnak, hanem egy olyan szenzort, ami az utastérbe, a műszerfalra továbbítja az információt az olajszintről. Ezt az alkatrészt az előkelő olajszenzor névvel is szokták illetni.


Keresse meg az autójához megfelelő olajszint érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Be kell ismerni, hogy mára nem elég azt tudni, hogy megfelelő-e az olajszint, vagyis van-e elég olaj a motor kenéséhez, mivel ezt az olajat ma már olajpumpa keringetteti, és az olajnak nemcsak kenési, de hűtési funkciója is van.

Meghibásodása

Olajszint érzékelő

Tehát nagyon fontos tudni, hogy van-e kellő olajnyomás a rendszerben, amiről az a bizonyos olajnyomás visszajelző lámpa értesít minket. Az olajszint érzékelő hiba több csoportját különböztethetjük meg. Az egyik az érzékelő, a szenzor hibája. A másik hibaforrás a szenzor és a kijelző közötti kapcsolatban fordulhat elő, de természetesen elromolhat a kijelző is. Az olajszint érzékelő hiba javítás a legtöbbször az olajszint érzékelő szenzor cseréje. A vezetékek és a kijelző esetében gyakoribb a javítás.