AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajnyomás tároló szelep választása.

Az olajnyomás tároló szelep biztosítja azt, hogy a nyomás állandó maradjon a csapágyban, nem számít, hogy milyen lassan, vagy gyorsan jár a motor. Amikor a motor gyorsan fut, ez az alkatrész lehetővé teszi, hogy a felesleges olaj távozzon, tehát ez a szelep minden autóban egy létfontosságú alkatrész. A piacon több féle verzió is létezik, és manapság már kifogástalan minőségűeket készítenek. Kapcsolódó autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkban más termékeket is megtalál.

Az olajnyomás tároló szelep működése

Az olajnyomás tároló szelep az olajszivattyú körül található. Ha a motor lehűl, akkor az olaj lehűl és sűrű lesz, és éppen ilyenkor az olajnyomás tároló szelep lehetővé teszi, hogy az olaj közvetlenül az olajszivattyúktól a csapágyakhoz áramoljon. Ahogy a motor felmelegszik, az olaj hígabb lesz. Olajnyomás tároló szelep nélkül pedig túl sok olaj áramolna a motor alkatrészeihez és a henger falához, így az olajfogyasztás túl sok lenne és nagyban csökkenne a motor teljesítménye is. Ahhoz, hogy az olajnyomás tároló szelep mindig megfelelően működjön, rendszeresen el kell végezni az olajcserét a járműben. Ha az olajcsere nem rendszeres része a karbantartásnak, akkor a szabadon áramló olaj miatt a szelepek ragadósak lesznek.


Keresse meg az autójához megfelelő olajnyomás tároló szelep alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A legjobb márka

 Olajnyomás tároló szelep

Amikor az olajnyomás tároló szelep kerül szóba, akkor több jó minőségű márka is van a piacon, amelyek közül válogatni lehet, de a legjobb mind közül mégis az Accusump. Az Accusump akkor lehet tökéletes megoldás, ha az autó már rendelkezik külső olajnyomás csövekkel amelyek AN10 méretűek. Ezen szelep segítségével könnyen meg lehet előzni a motor olajhiányos állapotát olyan esetekben, amikor gyorsítunk a kanyarokban és az olaj ellibben az olajteknőben. Az olajnyomás tároló szelep tehát egy igen fontos alkatrész az autóban, így meghibásodása azonnali cserét igényel.