AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajnyomás érzékelő csatlakozó választása.

Az olajhőmérséklet és olajnyomás érzékelő tájékoztat arról, hogy a motor működéséhez elengedhetetlen motornyomás rendelkezésre áll-e, és nem hevült-e túl az olaj, ami akár a kenési képessége elvesztését is eredményezheti. Válogasson a Kovács autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika webáruház teljes kínálatából!

Az olajnyomás érzékelő és csatlakozó szerepe

A motorokban kenőolaj gondoskodik arról, hogy az egymással érintkező mozgó alkatrészeknél a súrlódás minimális legyen. Mivel a kenőolajok csak egy bizonyos hőmérséklet határon belül tudják optimálisan kifejteni a hatásukat, ezért elengedhetetlen az olaj hőmérsékletének folyamatos ellenőrzése, és az olaj hűtése. Ehhez az információkat az olajhőmérséklet érzékelő gyűjti be és továbbítja a hűtőrendszerhez. Az olaj hűtése érdekében és azért, hogy a motor minden részébe eljusson, egy pumpa meghatározott nyomással mozgatja. Ezen nyomás meglétének ellenőrzését szolgálja az olajnyomás érzékelő és csatlakozó. A motorban használatos kenőolaj 80-100 fokos, de akár 140 fokos hőmérsékletet is elérhet a motor működése közben. Ha az olaj a felső határértéknél forróbb, megszűnik jól kenni, ami hosszabb idő alatt a motor meghibásodásához vezethet....


Keresse meg az autójához megfelelő olajnyomás érzékelő csatlakozó alkatrészt:


Az egymáson csúszó felületeken bemaródások keletkeznek, vagy az olajvezetékek és szelepek eldugulnak, megakadályozva, hogy az olaj eljuthasson minden olyan helyre, ahol szükség van rá. A túlhevült olajhoz hasonló károk keletkezhetnek a motorban akkor is, ha az olaj nyomása egy bizonyos határérték alá esik vissza. A motorolajok normális nyomása 4-4,5 bar. A nem megfelelő olajnyomást kijelző lámpa a műszerfalon akkor gyullad ki, ha ez az érték 0,33-0,50 bar.

 

Az olajnyomás érzékelő csatlakozó kiválasztása

Olajnyomás érzékelő csatlakozó

 

A csatlakozó kiválasztása természetesen függ a szerkezet működésétől, szerepétől, típusától. Mindenképpen érdemes szakértő tanácsát kérni az esetleges választás előtt. Hiszen a számtalan lehetőség közül az optimálist kell választani, amelyik ellátja a funkcióját.