AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nyomástároló figyelmezető választása.

Nyomástároló figyelmeztető segítségével szerezhet tudomást az autó vezetője arról, ha a nyomástárolóban működési zavar lépett fel, elszökött a nyomás, ami – például egy hidraulikus fékrendszernél – komoly biztonsági kockázatot jelent. Böngésszen kapcsolódó autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika választékunkból!

A nyomástároló figyelmeztető funkciója

A nyomástároló figyelmeztető arra hívja fel az autós figyelmét, hogy a nyomástárolóban a szükséges alá esett a nyomás. Ilyen alkatrész van a fékrásegítőnél és a szervokormánynál is. A fékrásegítő és a szervokormány energia ellátást a motortól ékszíjjal hajtott hidraulikaszivattyú biztosítja. A nyomástároló acéllemezből sajtolt gömb alakú edény. Az összenyomható nitrogén töltet teszi lehetővé a nyomás tárolását. Egy szabályozó szelep osztja meg az olaj térfogatáramát a szervokormány, és a nyomástároló között. A figyelmeztető a műszerfalon elhelyezett ellenőrzőlámpát működteti.


Keresse meg az autójához megfelelő nyomástároló figyelmeztető alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A nyomástároló és figyelmeztető jelentősége

PedálokA nyomástároló akkor nyer jelentőséget, amikor a hidraulikus fékrendszerben a szükséges nyomást biztosító kompresszor meghibásodás miatt leáll. Ilyenkor lép közbe a nyomástároló, amely a kompresszor hiányában is gondoskodik egy ideig a szükséges nyomásról, vagyis a fék nem adja fel a szolgálatot azonnal. Később sem, amikor már a nyomástároló figyelmeztető jelzett a nyomás hiányáról, mert ilyenkor a mechanikus rásegítő lép működésbe. Ennek hatékonysága kisebb a hidraulikánál, de elégséges a fékező hatás fenntartásához, amihez természetesen nagyobb erőt kell a fékpedálra gyakorolni.