AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nyomástároló választása.

Nyomástároló segítségével lehet eltárolni a kompresszorok által létrehozott légnyomást az autók esetében is. Ezzel érhető el, hogy a motor, a kompresszor működésétől függetlenül is kellő nyomás áll rendelkezésre. Ha a nyomástároló mellett további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika autóalkatrészek is érdeklik, nálunk azokat is megtalálja!

A nyomástároló funkciója

Az autóban számos olyan berendezés van, ilyen például a légrugózás, amelynek működtetéséhez adott túlnyomásra van szükség. Ezt az autóban működő önálló, vagy szíjmeghajtású kompresszor hozza létre. Ebből következik, hogy amikor a motor áll, vagy nincs áram alatt, mert a gyújtáskapcsolóval áramtalanítottuk, akkor a kompresszor nem működik. Csakhogy az autó működtetésekor néha abban az esetben is szükség van a kompresszor által létrehozott nyomásra, amikor az áll. Erre az esetre áll rendelkezésre a nyomástároló.


Keresse meg az autójához megfelelő nyomástároló alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A nyomástároló működése

Üzemanyag nyomástárolóA nyomástároló működése nagyon egyszerű. Amikor a nyomást folyamatosan létrehozó és fenntartó kompresszor működik, akkor egy tartályban a szükséges túlnyomásos levegőn felül levegő tárolódik el. Ez használható fel aztán a kompresszor-szünetek idején azoknál – a már említett légrugózásnál is – a berendezéseknél, ahol a légnyomás erőátviteli eszközként funkcionál. A nyomástároló végül is egy kisebb nyomástűrő tartály a megfelelő szelepekkel felszerelve, amelyek csak befelé engedik a levegőt, illetve a szükségesnél nagyobb nyomás esetén a felesleges nyomást kiengedik.