AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nyomásszabályzó sűrített levegő választása.

A sűrített levegő a származtatott energiahordozók egyik fajtája. Az iparban jelentős szerepe van. Segítségével szerszámgépek, ipari robotok mechanikus működtetése, szabályozási elemek energiaellátása történik.

A rendszer

A sűrített levegőellátás rendszernek tekinthető, amely ellátásból, elosztásból, és fogyasztókból áll. A sűrítést kompresszorok végzik. Legjobb hatásfokúak a nagyobb dugattyús kompresszorok, közepesek a kisebb dugattyús, és a csavar kompresszorok, kissé rosszabb hatásfokúak a turbókompresszorok. A sűrített levegő hálózat részei: légtartály (tároló), szárító, csővezeték hálózat, szűrők, nyomáscsökkentők. A fogyasztók közül ismertebbek: faipari gépek, autóipari és szerviz gépek, festés. A sűrített levegő jellemzői a levegő nyomása, minősége, hőmérséklete. A jellemzők hatása a rendszer működésére jelentős. A sűrített levegő nyomás 1 baros csökkenése a fogyasztóknál 20%-os teljesítmény csökkenést okozhat. Nyomásesést a hálózati elemek ellenállása, vagy veszteségek okozhatnak. A levegő minősége a rendszer élettartamára van hatással, jó minőségű sűrített levegővel működő kompresszor első tíz évében az elektromos meghajtás költségei teszik ki a költség 75%-át. A hőmérséklet a gázok nyomását, térfogatát befolyásolja, a pontos teljesítményhez hőmérséklettartás szükséges. Másrészt a kompresszorban jelentős mennyiségű hulladékhő keletkezik, amit a költségek csökkentése érdekében helyi igények kielégítésére lehet használni. Egy átlagos sűrített levegő kompresszornak a hővesztesége kb. 85-93%, aminek kb. 86-94%-a hasznosítható. Költségekben elérhető megtakarítás kb. 30-80%.


Keresse meg az autójához megfelelő nyomásszabályzó sűrített levegő alkatrészt:


A nyomásszabályozás

Nyomásszabályzó sűrített levegő

 

Az optimalizált és energia hatékony folyamatok alapja a precízen beállított és dinamikusan után szabályozott nyomás. Erre számos lehetőség és eszköz van, a nagy dinamikájú, elektropneumatikus nyomásszabályozó szelepektől egészen az egyszerű, közvetlenül a tápvezetékbe beépíthető, kézi működtetésű szabályozókig.