AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Légnyomásmérő szenzor választása.

Légnyomásmérő szenzor méri és juttatja el a motor vezérléséhez a külső légnyomás értékét, amely a tengerszint feletti magasság függvényében változik, ezért figyelembe kell venni a szívócsőnyomás beállításánál. Tekintse meg további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészeinket is!

A légnyomásmérő szenzor a vezérlést látja el információval

A befecskendezővel, vagyis az atmoszferikus nyomásnál nagyobb nyomással működő levegő-üzemanyag keverék beállítás esetén tudnunk kell a relatív nyomás a szívócsőben, amihez meg kell mérnünk a pontos külső légnyomást. Ezt szolgálja a légnyomásmérő szenzor, aminek működési elve az elektromos feszültség változására épül.


Keresse meg az autójához megfelelő légnyomásmérő szenzor alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az érzékelő elmozduló vége egy potenciométerként kapcsolt ellenállás csúszkáját mozgatja. Így a magasság-, illetve nyomásváltozás az elektronika számára közvetlenül feszültség-változást indukál. Állandó 5V tápfeszültség esetén a tenger szintjén mért feszültség 4,5V, de 3000 méteres magasságban már csak 3,5V mérhető a jeladó kimenetén.

A légnyomásmérő szenzor meghibásodása felborítja a befecskendezés szabályozását

Légnyomásmérő szenzor

Ha a vezérlés bármely, rá hatást gyakorló légnyomásmérő szenzor felől hibás adatot kap, akkor rossz értékeket fog kiszámolni és rosszul fogja beállítani az általa vezérlet befecskendezést. A motor égésterében nem az ideális, az elvárt teljesítményhez, a beáramló levegő mennyiségéhez optimálisan alkalmazkodó keverék fog létrejönni. Ez szélső esetben a motor leállását is okozhatja, de alap esetben aránytalanul nagy fogyasztást, rossz teljesítményt, nem gazdaságos működést és növekvő károsanyag kibocsátást idéz elő, ami pénzben kifejezhető veszteséget jelent az autót üzemeletető számára is.