AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Légmennyiség mérő ház választása.

A légmennyiség mérő ház biztosítja a helyet, a légmennyiség mérő szenzornak, mely a beszívott levegő mennyiségét méri. Webáruházunk autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika termékpalettája számos egyéb alkatrészt is magában foglal, tekintse meg mind.

Légmennyiség mérő ház felépítése

A légmennyiség mérő házban elhelyezett szenzor, termisztor segítségével, megméri a beszívott levegő hőmérsékletét, majd a generátor átalakítja ezt analóg jellé, amit továbbít a motorvezérlő számítógépnek, és ez a kapott adatok felhasználásával, a kiszámított szükséges üzemanyagot használja el. Az elektronikus üzemanyag-befecskendezésre, azért van szükség, hogy mindig az ideális benzin keverékkel működjön motorunk. Előnye, hogy ezzel az egy alkatrésszel megvalósítja a beszívott levegő térfogatának és sűrűségének mérését, majd megoldja pl. a motor tengerszint feletti magasság eltérések okozta teljesítményváltozásait. Úgy működik, hogy egy elektromosan fűtött felületet, ami lehet izzó, vagy lapka, elhelyeznek a beáramló levegő útjába, amely a környezeti viszonyokhoz képest, visszahűti az izzó felületet, ezért az elektromos ellenállás megváltozik, melyet a motorvezérlő számítógép ki tud számítani.


Keresse meg az autójához megfelelő légmennyiség mérő ház alkatrészt:


A légmennyiség mérő ház fontossága

Autó légmennyiség mérő házA légmennyiség mérő ház oldalán, mely gyárilag kapcsolódik a szenzorhoz, egy szita található, amely segít az érzékelőt megóvni a lerakódásoktól. Bár ez nem ad teljes védelmet, itt is bejuthatnak a szennyeződések és a víz, ami rárakodik a szenzorra és csökkenti annak érzékenységét. Rossz adatokat fog mérni, így több üzemanyagot továbbít a motornak, valamint a sebességváltó olyan üzeneteket kap a motorvezérlő egységtől, mintha nagyobb nyomatékra lenne szüksége a teljesítményhez. A jármű vezető ilyenkor, gyengébb motorerőt érez, megnő a káros anyag kibocsátás, nehezebben tudja beindítani a járművet és a motor akadozni fog. Ezt megakadályozhatjuk az érzékelő gyakori tisztán tartásával. Ezek mellett a légtömegmérő meghibásodásának több oka is lehet. Ilyen például az elektromos csatlakozások hibája vagy esetleg a különböző mechanikai sérülések, továbbá a mérőszerkezet elmozdulása.